03 / 05 / 2024

konut satışında son durum

konut satışında son durum

Son zamanlarda artan konut fiyatlarına rağmen konuta olan talep hız kesmeden büyümeye devam ediyor.  Mart ayında Türkiye'de konut satışları bir önceki aya göre 37.5, 2021 yılının aynı dönemine göre de 20.6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Yabancılara konut satışı yüzde 59 arttı!

Yabancılara konut satışı yüzde 59 arttı. Türkiye'de yabancılara konut satışı, yılın 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 büyüyerek 10 bin 740'dan 17 bin 104'e yükseldi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Ada TV’ye konuk olan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında kuralları değiştirecek yasa tasarısının içeriği ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte UBP Milletvekili Yasemin Öztürk'ün o açıklamaları...

Konut fiyatlarında son durum!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörüyle ilgili bazı soruların cevap bulmadığını belirterek konut fiyatlarında son durumu değerlendirdi. 

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Konut satışında devrim niteliğinde bir dönem! Fiyatlar düşecek mi? Uzman isim peş peşe açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük oranda ortadan kalktı" ifadelerini kullanmıştı. Peki, emlak sektöründe son durum ne? Konut satışındaki yeni uygulama nasıl olacak? İşte detaylar...

Öğrencilere vergisiz telefonda tarih belli oldu mu? ? 2023 vergisiz telefon satışında son dakika gelişmesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası  vergisiz cep telefonu satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman verilecek? 2023 vergisiz telefon satışında son dakika gelişmesi!

konut satışında son durum Haberi

konut satışında son durum

İnşaat maliyetlerindeki rekor artış ve yüksek talep, konut fiyatlarını her geçen gün daha da yukarı taşıyor. Bu yüselişe rağmen talep hız kesmiyor. Hem fiyatlar daha da artar endişesi, hem de gayrimenkulü güvenli liman gören yatırımcılar sayesinde konut piyasası canlılığını korumayı sürdürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan satış rakamları da bu talebi doğruluyor. Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde mart ayında konut satışları bir önceki aya göre 37.5, 2021 yılının aynı dönemine göre de 20.6 artış kaydetti. Mart ayında 134 bin 170 kişi ev sahibi oldu ve tüm zamanların en yüksek mart ayı satışı gerçekleşti. Ocak-Mart dönemine baktığımızda da 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 21.7 artışla 320 bin 63 konut satışı yapıldı.

PEŞİN VE SENET DAHA FAZLA

Hürriyet'ten Güliştan...