23 / 07 / 2024

konut satışını hızlandıracak maddeler

konut satışını hızlandıracak maddeler

Birkaç küçük taktikle evinizin satışını hızlandırabilir ve hatta alıcıların size mükemmel teklifler sunmasını sağlayabilirsiniz. Evinizi ziyarete gelen tüm alıcıları hayran bırakabilirsiniz.

Kentsel dönüşüm neden durma noktasına geliyor? İşte dönüşümü hızlandıracak çözümler! 

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı  Prof. Dr. Orhan Derman, 'Kentsel dönüşüm neden durma noktasına geliyor?' sorusunun yanıtını vererek, dönüşümü hızlandıracak durumları sıraladı. İşte detaylar...

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Bakan Şimşek açıkladı! Kentsel dönüşüm ve konut arzını hızlandıracak çalışmada sona gelindi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanıyla konut arzının artmasında önemli bir enstrüman olacak yeni düzenlemede son aşamaya geldiklerini dile getirerek çok önemli açıklamalar yaptı.

Ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu geliyor! Maliye çalışmalarını hızlandırdı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul alım satımlarında vergi kayıp ve kaçağını önlemek ve gelir artışı sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre, ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu gelmesi gündemde. İşte detaylar...

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce: Konut piyasasının dengesi için yabancılara konut satışının askıya alınması gerek!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizi için çözüm önerileri peş peşe sıralanıyor. Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce de yabancıya konut satışının kısıtlanmasıyla konut sorununun çözüleceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Çin'de konut satın alma kuralları gevşetildi! Vatandaş artık istediği büyüklükteki evi satın alabilecek!

Çin’de  konut satın alma kuralları gevşetildi. 120 metrekarenin üzerindeki evlere olan satın alma kısıtlamaları kaldırdı.

Tahvil faizlerindeki yükseliş yabancı sermayenin dönüşünü hızlandıracak!

Yabancı yatırımcının pozitif reel faiz beklediği tahvil piyasasında 2024 yılı hareketli olabilir. Ekonomistler tahvil faizlerindeki artışın uzun vadede yabancıların dönüşünü hızlandıracağı görüşünde.

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2 seviyesinden 50,1'e geriledi!

Endeksa tarafından hazırlanan konut satın alınabilirlik endeksi 65,2 seviyesinden 50,1 seviyesine gerileyerek yüzde 23 oranında azaldı. İşte detaylar...

konut satışını hızlandıracak maddeler Haberi

konut satışını hızlandıracak maddeler

Ev arayanların sizi evinizi seçmesi için iyi bir iç mimara ya da yeni mobilyalara ihtiyacınız yok. Sadece biraz çaba ve küçük bir bütçeyle bunu sağlayabilirsiniz.


1. Açık Perdeler: Gayrimenkul danışmanları “Işık ve aydınlık satıyor” diyor. Evin içerisindeki perdeler çok güzel olabilir ama onları kapalı tutmak ve odayı karartmak artık tarih oldu. Aynı şekilde jaluzileri de tamamen yukarıda tutmanız gerekiyor. Jaluzileri aşağıda ama güneşlikleri açık şekilde bırakırsanız eve gün boyunca giren ışığı yüzde 50 azaltmış olursunuz. Ayrıca camlarınızın her zaman temiz olduğundan emin olun.





2. Beyaz Banyo: Oteller genellikle temiz olduğu hissini uyandırmak için beyaz renk kullanmaya eğilimlidir. Banyoda da bu...