28 / 04 / 2024

konut satışları arttı mı 2021

konut satışları arttı mı 2021

Ticari gayrimenkul danışmanlık pazarının küresel liderlerinden Cushman - Wakefield tarafından 'Türkiye Pazar Analizleri 2021 Yıl Sonu' raporunun sonuçları açıklandı. Peki ofis, perakende, sanayi, lojistik, konut, otel ve öğrenci yurtları sektörlerinde 2021'de neler yaşandı? İşte ayrıntılar...

Satışlar Aralık 2021'de patladı! İşte o rakamlar...

2021 genelindeki konut satışları değerlendirildiğinde, ipotekli satışların 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 48,6 azaldığı ortaya çıkıyor. Ancak ipotekli konut satışlarının Aralık 2021'de tavan yaptığı görülüyor. İşte o rakamlar...

Konut güvenli liman olduğunu ispatladı!

Akyapı kurucu ortağı Hüseyin Dinçel, 2021 Aralık'a ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Rakamların, konutun güvenli liman olduğunu ispatladığını belirten Dinçel, "Önümüzdeki yıl bu trendin devam etmesini, yabancıya en az 70 bin konutun satılmasını bekliyoruz" dedi.

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Enflasyondan kaçan konuta yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye’de döviz ve altın gibi yatırım araçlarından karını realize eden ve yüksek enflasyonda parasının değerini korumak isteyenlerin gayrimenkule yöneldiğini, konut talebinde yüksek artış yaşandığını değerlendirdi.

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

Konutta faiz indirimi bekleniyor!

İnşaat sektörünün temsilcileri, konut satış istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kredi faiz oranlarının düşmesinin satışları artıracağını vurgulayan temsilciler,

Konut satışları kira fiyatlarını etkiler mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde Ağustos 2021'e ilişkin konut satışlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Ne kadar ucuz kredi o kadar kira artışı' başlıklı yazısı...

Konut satışları Ağustos'ta rekor kırdı!

TÜİK rakamlarına göre, 2021’in ilk 8 ayında en yüksek konut satışının yapıldığı Ağustos’ta 141 bin 400 adet ev satıldı.

Antalya'da yüksek faizler konut satışlarını nasıl etkiledi?

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Davut Çetin, konut satışlarını değerlendirdi.

2021'in 5 ayında 420 bin konut satıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer'de bir otelde gerçekleşen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katılım gösterdi. Kurum, burada konut satışlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konut satışları tam kapanmadan nasıl etkilendi?

TÜİK tarafından açıklanan konut satış verilerine göre; İstanbul 11 bin 356 konut satış rakamı ve yüzde 19,2 oranıyla en yüksek payın sahibi oldu. 

Konut satışlarına ikinci el dopingi!

Konut piyasasında bazı gerçekler değişmiyor. Örneğin, faiz düşünce ipotekli satış ve devirlerin rekora koşması gibi. Peki ikinci elde gerçekleşen devirler nasıl açıklanır? İşte konut satışlarında detaylar...

Konut fiyatlarını durdurmak mümkün olmayacak!

TÜİK Mart 2021 konut satış istatistiklerini açıkladı. Sonuçları değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektöre ve verilere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Konut satışları aylar sonra ilk kez arttı, ünlü ekonomistten şaşırtan yorum geldi!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı. Konu ile ilgili bir paylaşım yapan Ekonomist Cihat Çiçek, "Bu kadar kiracı bezdirici, kredi caydırıcı koşullara rağmen bu kadar konut satışı muhteşem." ifadelerini kullandı.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Konut satışları yüzde 16,7 arttı! Temmuz'da 109 bin 548 konut satıldı! 

Konut satışları Temmuz 2023'te, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,7 arttı ve 109 bin 548 olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

Konut satışları bir senede yüzde 38,8 arttı!

TÜİK rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde 133 bin 58 konut satışı yapıldı! Nisan ayında satılan konut sayısı 2022'nin Mart ayına göre göre yüzde 1 azalırken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38,8 arttı. Peki, TÜİK verilerine göre konut satışları ne oldu? İşte tüm detaylar...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

ABD'de yeni konut satışları Temmuz'da yüzde 1 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Temmuz 2021'de aylık yüzde 1 arttı ve 708 bine yükseldi.

ABD'de 2. el konut satışları yüzde 2 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Temmuz 2021'de aylık bazda yüzde 2 arttı ve 5,99 milyona çıktı.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Konut satışları 5 ayda yüzde 28 arttı!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkulde sevindiren gelişmeler yaşanıyor. 2021 yılının ilk 5 ayında konut satışları yüzde 28 arttı. 

ABD'de ikinci el konut satışları arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, geçen sene Aralık ayında bir önceki aya kıyasla beklenmedik bir yükseliş kaydederek yüzde 0,7 artışla 6,76 milyona çıktı.

İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti konut satışları yüzde 11 arttı!

TÜİK verilerini derleyen proje veri ve talep bankası YapıRadarcom tarafından yapılan açıklamaya göre inşaat sektöründeki dijitalleşmenin de katkısıyla 2020'de konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı.

konut satışları arttı mı 2021 Haberi

konut satışları arttı mı 2021

Ticari gayrimenkul danışmanlık pazarının küresel liderlerinden Cushman - Wakefield ofis, perakende, sanayi, lojistik, konut, otel ve öğrenci yurtları sektörleriyle ilgili ‘Türkiye Pazar Analizleri 2021 Yıl Sonu’ raporunu hazırladı. Yayınlanan rapordaki verilere göre, Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte gösterdiği büyümeden sonra, üçüncü çeyrekte yüzde 21,7 oranında kayda değer büyüme kaydetti. 

Peki ofis, perakende, sanayi, lojistik, konut, otel ve öğrenci yurtları sektörlerinde 2021'de neler yaşandı? İşte ayrıntılar...

 

Cushman - Wakefield tarafından hazırlanan ‘Türkiye Pazar Analizleri 2021 Yıl Sonu’ raporu şu şekilde:

Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekteki büyümenin ardından, üçüncü çeyrekte yüzde 21,7 oranında kayda değer büyüme gerçekleştirmiştir. Üçüncü çeyrekte ekonominin yukarı yönlü seyretmesi ile işsizlik oranı yılın ikinci yarısından itibaren ilk yarıya kıyasla düşüş göstermiş olmasına karşın yıl sonunda yükselmesi beklenmektedir. Öte yandan, Aralık ayında...