07 / 07 / 2024

konut satışları mayıs 2015

konut satışları mayıs 2015

Türkiye’de konut satışları her geçen ay yükselirken, tüketicilerin konut alırken kullandığı yöntemler de değişiyor. Markalı konut alanlar banka kredisine göre riskli olsa da senet seçeneğini kullanıyor.

Ekonomiye güvenin artmasıyla konut satışları yükseldi!

Seçim öncesinde ekonomi üzerinden kriz planları yapanların hevesi kursağında kaldı. AK Parti'nin tek başına iktidarını koruyacağı beklentisi güçlenince ekonomiye güven arttı. Konut satışları Mayıs ayında yüzde 20 yükseldi..

Konut değişimi nakit işliyor: İpotekli satışlar düşüyor!

Konut satışları Mayıs'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azaldı. Finans gurmesi tabiriyle anılan ve finans sektöründe sağlam bir geçmişe sahip olan İris Cibre, satışlarla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama... 

İzmir’de konut satışları düştü, kiralar arttı!

İzmir'de bu yılın mayıs ayında, konut satışları yüzde 1,2 azaldı ve 5 bin 940 şeklinde oldu. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, satışlarda yaşanan bu düşüşün kira bedellerinde artışa sebep olduğunu dile getirdi.

Konut satışları yüzde 2,4 azaldı! 2024 Mayıs'ta 110 bin 588 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Mayıs'ta bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 2,4 azaldı ve 110 bin 588 oldu. 

İzmir’de konut satışları dibe vurdu!

Türkiye genelinde mayıs ayında konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre düşerken, Egenin incisi İzmir’de de yüzde 30’a yakın azalma yaşandı. 

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla 1 milyon 631 bine yükseldi ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de bekleyen konut satışlarında sürpriz!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,8 yükselip, beklentilerin üzerinde gelirken, üst üste 3. ayda da artış kaydetti.

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

konut satışları mayıs 2015 Haberi

konut satışları mayıs 2015

Türkiye’de  konut satışları her geçen ay yükselirken, tüketicilerin konut alırken kullandığı yöntemler de değişiyor. Markalı konut alanlar banka kredisine göre riskli olsa da senet seçeneğini kullanıyor. Bunda da markalı konut üreticilerinin banka kredisinin yanına daha uygun faiz oranlarında senetli seçenekler sunması etkili oluyor.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Nisan ayında kredili konut satışları yüzde 96.5 artarak 46 bin 63 seviyesini yakalamıştı. Ocak-Nisan döneminde satılan toplam 416 bin 535 konutun 161 bin 508’i için kredi kullanılmıştı. Dün Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan  emlak endekslerinin 2015 Haziran raporu yayımlandı. Rapora göre, markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranları incelendiğinde, Mayıs ayında peşinat oranı yüzde 24, senet oranı yüzde 55 ve banka kredisi...