20 / 05 / 2024

konut satışlarına emlak fuarı etkisi

konut satışlarına emlak fuarı etkisi

Türkiye'nin en büyük konut projelerinin sergileneceği fuara Arapların ilgisi bu yıl da yoğun olacak. CNR Emlak fuarının açılışına Arap Bakanın yanı sıra Suudi Arabistan Ticaret ve Sanayi Odaları başkanları da katılacak.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı...

ABD'de ikinci el konut satışları, mart ayında yüzde 4,3 azalış ile beklentilerin altında seyretti. Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), mart ayına ilişkin ikinci el konut satış verilerini duyurdu.

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi! İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi. Ön ödemeli konutlar için azami teslim süresinde değişiklik yapıldı. İşte detaylar!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, kamu bankalarındaki faiz indiriminin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.

konut satışlarına emlak fuarı etkisi Haberi

konut satışlarına emlak fuarı etkisi

Türkiye'nin en büyük konut projelerinin sergileneceği fuara Arapların ilgisi bu yıl da yoğun olacak. CNR Emlak fuarının açılışına Arap Bakanın yanı sıra Suudi Arabistan Ticaret ve Sanayi Odaları başkanları da katılacak. Emlak sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer aldığı "Emlak 2014 Konut. İşyeri Satmalına. Kiralama ve Finansman Fuarı", 1114 Eylül 2014 tarihleri arasında CNR EXPÖ Yeşilköy'de gerçekleştirilecek. 

Geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdullaziz el-Suud un yeğeni prens Ahmad Bandar AlSiderin CNR Emlak Fuarı'na yaptığı ziyaret kartopu etkisi yarattı. Arapların fuara olan ilgisi bu yıl daha da yoğunlaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından desteklenen fuarın açılışını bu yıl Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Tawfiq Al-Rabiah yapacak. 



-KONUT SATIŞLARI FUARLA ARTACAK

Sanayi ve Ticaret Bakanı Tawfıq Al-Rabiah...