28 / 04 / 2024

Konut sektörü için 2020 nasıl geçecek

Konut sektörü için 2020 nasıl geçecek

Sektörün önde gelen isimlerinden Hasanoğlu Şirket Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, yabancılara yapılan satışların 2020 yılında 40 bini aşacağını kaydederek, "Bu rakam 100 binler seviyesine çıkarılmalı. Daha çok aşama alınmalı" dedi.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

Gayrimenkul sektörü için kurul oluşturulmalı: Kiracılar ile ev sahiplerini neler bekliyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2024'ün kiracılar için zorlu olacağına dikkat çeken Yazıcı, sektör için kurul olması gerektiğinin de altını çizdi. 

‘Yatırımcılar için kira gelirleri cazibesini yitirdi!’

Son zamanlarda konut satış sorununun arttığını söyleyen Aveb Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Bolgönül, Türkiye’nin lokomotifi olarak gösterilen konut sektörü için yapıcı adımların atılması gerektiğinin belirtti. Bolgönül, ayrıca, sektörde yaşanan problemleri de değerlendirdi.

Konut sektörü inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldi! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, konut satışları ile konuştu ve sektörün inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldiğine dikkat çekti. Kahraman, çözüm önerilerini tek tek sıraladı.

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

Yapay zeka gayrimenkul sektörüne de giriyor! 

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen yapay zekanın avantajlarından konut sektörü için de artılar yaratacağını söyledi.

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konut sektörü için 2020 nasıl geçecek Haberi

Konut sektörü için 2020 nasıl geçecek

Banuevleri markalı konut projeleriyle dikkat çeken Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, Yeni Akit editörü Buğra Kardan'a kentsel dönüşüm eylem planından yabancıya konut satışına ve 2020 hedeflerine kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı.

GÜÇSÜZ YAPILARI YENİLEMEMİZ ŞART 

1-Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili yeni bir eylem planı ilan etti. Bu planın sektöre yansımaları ne olacak? Malum her sene 300 bin konutun elden geçirilmesi hedefleniyor. Bu hedefin üretim ve satış adedini ne oranda arttıracaktır?

Sayın Bakan Murat Kurum bu konuya büyük önem veriyor, çok duyarlı. Daha evvel Ankara'da bir yönetmelik çalışması yapılırken sektörün birçok temsilcisini davet etmişti. Herkesin görüşünü dinlemiş, not etmişti. Birçok sivil toplum örgütünün, proje geliştiricisinin görüşlerini de dikkate alarak bir çalışma ortaya koymuştu....