29 / 04 / 2024

konut sektörü koronavirüs

konut sektörü koronavirüs

Pandemiyle beraber konut sektöründe trendler değişti. Yeni ev arayan kişiler, birçok farklı taleple geliyor. Peki yeni ev alacak kişiler hangi kriterlere dikkat ediyor? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarına pandemi dopingi!

Dünyanın birçok ülkesinde artan konut fiyatları, merkez bankalarının pandemi desteğini dizginleme becerisinde test olma özelliğine sahip olacak. Peki konut sektörünü neler bekliyor?

Emlak sektöründe yeşil ışık yandı!

Mart'ta hareketlenen konut satışları, emlak piyasasında yeşil ışık oldu. Uzmanlar, gerçekleşen ivmelenmede konut kredilerinin payını vurgularken, gözler kredi rakamlarına döndü.

Kovid-19'da konut sektörü pik yaptı!

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Kovid-19 pandemisi sürecinde oyuncağa yönelik ciddi talep artışı olduğunu belirten Baran, züccaciye, konut, otomobil ve mobilya sektörlerinin de pik yaptığını vurguladı. 

Konut tasarımı ve mimarisinde Kovid-19 değişimi!

Kovid-19 salgını ile beraber vatandaşların konut talepleri de değişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Evden çalışma kültürü yerleşiyor, insanımız bahçeli, geniş balkonlu, teraslı ev istiyor” diye konuştu.

Konutta dönüşebilir tasarımlar ön plana çıkacak!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, pandemi sebebiyle tasarımda ortak alanların hızlı dönüşeceğini vurgulayarak, artık ev ortamında ofis de istenildiğini fakat satın alma gücü düşeceği için bunun daha çok inovatif çözümlerle mümkün hale getirileceğini belirtti.

Konuta yatırım, izole yaşam için bir ihtiyaç haline dönüştü!

Temeltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş yaptığı açıklamada, Gayrimenkul ve inşaat sektörüne yönelik yatırımlarda, pandeminin etkisiyle küçük metrekarelere yönelik alımların ağırlık kazanmaya başladığını söyledi.

Konutlara pandemi ayarı!

Kovid-19 sürecinde edinilen alışkanlıkların uzun bir süre daha sürmesi öngörülürken, gayrimenkul firmaları da yeni konut projelerini pandemiye göre güncelliyor.

Kredi kampanyaları konut stokunu eritti!

Konut sektörü, kamu bankalarınca düzenlenen kampanya ile stoklarını eritti. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kampanyalar sayesinde yılın 1,4 milyon adetlik konut satışı ile kapanabileceğini söylüyor.

Konutlarda geniş balkon ve depolama alanı trendi!

Koronavirüs sürecinde yaşanan sokağa çıkma yasakları sebebiyle hane halkının tümü aynı anda 'evde kal'dı ve evlerde yeni alanlara ihtiyaç oluştu. 

Konutta dinamikler değişiyor!

Kovid-19 salgını birçok sektörü etkilerken, konut sektöründe de tercihlerin ve dinamiklerin değişmesine sebep oldu. Salgınla birlikte konutlarda, teras ve bahçeler ön plana çıkarken, konut alıcıları sağlık kriterlerine göre geliştirilen konutlara ilgi gösteriyor...

Koronavirüsle ofis ve konutlarda yüksek kulelere talep azalacak mı?

Koronavirüs yaşam pratiklerimizde ve gündelik hayatımızda birçok değişime sebep oldu. İç mimar Ahmet Güneş, koronavirüsün mimari tasarımları nasıl etkileyeceğini anlattı. Güneş, konutlarda balkonun önemli bir kriter olacağını ve ofis ve konutlarda yüksek kulelerin tercih edilmeyeceğini söyledi.

Koronavirüs Türkiye'de konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs konut sektörünü de etkilemeye devam ediyor. Peki sektör salgından nasıl etkilendi? Konut fiyatları arttı mı? İşte koronavirüsün konut sektörüne etkileri...

Konut trendine koronavirüs ayarı!

Pandemi süresi sonrası yatırımcıların bitişik nizamlı, sıkışık düzenli semtler yerine, daha ferah, yeşil alanı bol konut projelerine ilgi göstermeleri bekleniyor.

Konutta talep 2020'nin son çeyreğinde artacak!

Koronavirüs sürecinde gayrimenkul sektöründe de isler yavaşladı. Hürriyet Emlak Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Tandoğan, bu dönemde konut talebin birikmekte olduğunu söylüyor. Tandoğan, ertelenen talebin son çeyrekte gelmesini bekliyor. 

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Konut sektöründe 2023 yılı nasıl geçti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut sektöründe 2023 yılının nasıl geçtiğini kaleme aldı? İşte Soner Keleş'in o yazısı...

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

Kredi daralması konut sektörünü nasıl etkiler?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kredi daralmasının konut sektörünü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Konut sektörü durma noktasında!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörünü kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında konut sektörünün durma noktasına geldiğini belirtti. İşte Samet Hızalan'ın o yazısı...

Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, 2023 yılında yeni konut üretiminin artması ile birlikte arz talep dengesinin sağlanacağını ve 2.el piyasalarda konut fiyatlarının geri geleceğini söyledi. İşte Soner Keleş'in "Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?" başlıklı o ya

Konut sektöründe Ocak 2022'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 98. sayısı yayınlandı. Peki konut sektöründe Ocak 2022'de neler yaşandı?

Konut sektöründe neler oluyor? Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde konut sektörünü ve sektör temsilcilerinin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Konut sektöründe Aralık 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 97. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Aralık ayında konut sektöründe neler yaşandı?

konut sektörü koronavirüs Haberi

konut sektörü koronavirüs

Kovid-19 salgınıyla beraber geçilen evden çalışma düzeni pek çok şirket tarafından kalıcı hale getirildi. Bu sebeple yeni ev arayan kişiler, artık çalışma odası şeklinde kullanmak üzere bir oda daha talep ederken bazı çalışanlar da konutlarındaki bir odayı çalışma odasına çevirmeye başladı. Büyük konutu bulunanlar ise kuaför, sinema, masaj odası gibi farklı taleplerle geliyor. 

Pandemiyle önemi arttı

Çalışma odalarının öneminin salgınla beraber arttığına dikkat çeken Billionaire Furniture ve Luxury Stone’un Kurucusu İç Mimar Merve Aycan, konuya ilişkin açıklamasında “Birçok insan, pandemiyle birlikte evden çalışma deneyimini yaşadı. Getirdiği kolaylıklar ve düşen maliyetler nedeniyle birçok şirket ise bu düzeni kalıcı hale getirdi. Pandeminin ilk zamanlarında bu durumun geçici olacağı düşüncesiyle çalışma ortamları çok önemsenmedi. Kimi yemek masasında çalıştı, kimi küçük bir sehpaya bilgisayarını...