28 / 04 / 2024

konut sektörü talep

konut sektörü talep

Uzmanlar konut sektöründe yaşanan talep daralmasının etkisiyle Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde stok oluştuğuna dikkat çekiyor. Yetkililer, kurlardaki daralmayla yükselen yabancı talebinin sektöre nefes aldırdığını vurguluyor...

Konut sektörü stoğa ve talebin yavaşlamasına rağmen canlılığını koruyor!

Konuttaki stoğa ve talebin yavaşlamasına rağmen konut yatırımları devam ediyor...

Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, 2023 yılında yeni konut üretiminin artması ile birlikte arz talep dengesinin sağlanacağını ve 2.el piyasalarda konut fiyatlarının geri geleceğini söyledi. İşte Soner Keleş'in "Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?" başlıklı o ya

Konut sektörü Kovid-19'la hareketlendi!

Kovid-19 pandemisinde ekonomistlerin daha önce karşılaşmadığı ve görmediği bir süreç yaşandığına dikkat çeken ekonomist Merve Hande Akmehmet, "Ekonomi üzerindeki en temel etkilerinden bir tanesi inşaat sektörüne ve daha sonra konut sektörüne olan talep ile gelişti" dedi.

Hakan Bucak: Konut sektörü satış hızını artırdı!

Ağustos 2020 konut satış istatistiklerini yorumlayan Mars Investment Kurucu Genel Müdürü Hakan Bucak, ''Pandemi nedeniyle aslında minimum 3 ay talep kaybı ve resmi işlem kaybı yaşayan konut sektörü satış hızını artırdı'' dedi.

Konut sektöründe talep ikinci ele kaydı!

Tüketiciler, konutta cazip kredilere hızlı cevapladı. Hafta başı açıklanan yeni kredi faizleri ile birlikte konut sektörü için talep hızlı arttı. Sektörde fiyatı daha uygun ikinci ele dönük ilgi daha çok arttı.

Konut sektöründe durgunluk yok!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sektördeki son durumu değerlendirdi. Konut sektöründe olağanüstü bir durgunluk olmadığını vurgulayan Yetgin, ''Türkiye'de konuta talep bitmez" şeklinde konuştu.

Konut sektöründeki hareket devam edecek!

2018'de konut sektöründeki hareketlenme devam edecek.  Konut maliyetlerindeki yukarı yönlü hareket nedeniyle satış fiyatları artsa da talep artarak sürecek. 

Konut sektöründe balon değil, köpük oluşuyor!

İnşaat sektöründe hem talep hem de arzda, fiyat elastikiyetinin olumlu yönde etkilendiği görülüyor. Uzmanlara göre, bu durumda, konut sektöründe balon değil, olsa olsa köpükten söz edilebilir .

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

konut sektörü talep Haberi

konut sektörü talep

Uzmanlar konut sektöründe yaşanan talep daralmasının etkisiyle Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde stok oluştuğuna dikkat çekiyor. Yüksek faiz ve iş garantisi konusundaki tereddütlerin alt-orta gelir grubunda konut talebini ötelediğine işaret eden uzmanlar, kurlardaki daralmayla yükselen yabancı talebinin sektöre nefes aldırdığını vurguluyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yüksek seyreden faizlerle birlikte, konut kredisine dayalı satışların toplam satışlar içinde önceki yıl yüzde 42 olan payı geçen yıl yüzde 33'e düştü. inşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, konut satışlarındaki düşüşün beklenen gelişme olduğunu ifade ederek, "İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde konut fazlası oluştu. İhtiyaç odaklı konut yerine arz ve talep dengesi açısından bir problem yarattı. Arz fazla oldu ve bunu azaltacak bir talep oluşmadı" dedi.


2010 SONRASINDA BİR HAREKETLENME...