26 / 07 / 2024

konut sigortalarında taksit sayısı kaç

konut sigortalarında taksit sayısı kaç

Bugüne kadar özellikle sağlık, kasko ve konut sigortalarında taksit sayısı 12 ayı buluyordu. Artık şirketler 9 aydan fazla taksit yapamayacak, bankalar da taksit sayısını artıramayacak...

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerden sonra geçen 1 aylık sürede deprem ve konut sigortalarında yaşanan talep artışı dikkat çekti.

Yabancıya konut satışında beklenmeyen rekor!

PropertyTR Ceo’su Yusuf Boz, konut sektörüne ilişkin değerlendirmeler yaptı. Yusuf Boz, yabancıya konut satışında beklenmeyen bir patlama yaşandığını dile getirerek, Çinlilere satışın önemli olduğunu söyledi. Boz, Konut almak için daha fazla beklememek gerektiğine de dikkat çekti.

Konut fiyatlarında yüzde 23'lük artış!

Kredili konut satışında rekor kırılan Haziran ayının hemen öncesinde konut fiyat artışında rekor yaşandı. Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, konut fiyat endeksi (KFE) Mayıs'ta bir önceki aya göre yüzde 6,4, bir 2019'un aynı ayına göre yüzde 23,1 artış gösterdi.

Konut fiyatlarında 6 aylık artış 1 günde yaşandı!

Sektör temsilcilerine göre, kamu bankalarının konut kredsisi faiz oranlarını 0.64'e düşürmesiyle beraber konut fiyatlarında 6 aylık yükseliş sadece 24 saat içinde yaşandı. Bankalar, bu ödemesiz sistemde ortaya çıkan masraf ve maliyetini inşaat firmasından, inşaat firmaları da alıcıdan çıkarıyor.

Hasan Ruhani: Konut alanında geri kaldığımızı itiraf ediyorum!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı olarak konut alanında geri kaldığımızı itiraf ediyorum" dedi.

Faizsiz konut satışında 30 yılın rekoru kırıldı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında önemli bir payı bulunan Eminevim’in uyguladığı faizsiz Elbirliği Sistemi, Haziran'da yapılan konut ve araç teslimatlarıyla 30 yılın rekoruna ulaştı. 

Konut fiyatlarında son durum ne oldu? 10 soruda tüm detaylarıyla!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2020 sonuçları açıklandı. Peki Yeni konut fiyatlarında son durum ne oldu? Nisan ayında konut alımında banka kredisi kullanımı arttı mı? Nisan ayında konut satışlarının ne kadarı yabancılara yapıldı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Kuveyt Türk konut finansmanında indirime gitti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ülke ekonomisine katkı sunmak için finansman oranlarında indirime giden Kuveyt Türk, konut finansmanında yüzde 0,76'dan başlayan finansman desteği sağlıyor.

Konut sigortasında yüzde 15 indirim fırsatı!

Sigortacılığın toplum ve sigorta şirketi arasında inşa edilen güven zemininde hayata geçirildiğinden bahseden Ray Sigorta Genel Müdürü Erdoğan, konut sigortasında yüzde 15 indirim uyguladıklarını açıkladı.

Konut sigortasında koronavirüs destekleri!

Konut sigortalarına koronavirüs önlemleri alınmaya devam ediyor. Sigorta şirketleri koronavirüs kapsamında birçok önlem alarak, yeni düzenlemeler yaptı...

Konut fiyatlarında son durum ne? 10 soruda tüm detaylarıyla!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Şubat 2020 sonuçları açıklandı. Peki Yeni konut fiyatlarında son durum ne oldu? Konut alımında banka kredisi kullanımı arttı mı? Konut satışlarının ne kadarı yabancılara yapıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Konut satışında denizi gören ilçeler öne çıktı!

Türkiye'nin üç büyük şehrinde denize kıyısı olan ilçeler konut satışında öne çıkıyor. Aralık ayında satışını en fazla artıran ilçe yüzde 143 artışla Beykoz olarak açıklandı.

Yabancıya konut satışında 50 milyarlık hedef!

2020 Ocak ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yabancıya konut satışında 50 milyarlık konut satışı yakalanabileceğini öngörüyoruz'' diye konuştu.

konut sigortalarında taksit sayısı kaç Haberi

konut sigortalarında taksit sayısı kaç


Bugüne kadar özellikle sağlık, kasko ve konut sigortalarında taksit sayısı 12 ayı buluyordu. Sigorta şirketleri, poliçeyi 8 taksitle satsa bile bankalar, kredi kartına fazladan 4 taksit yapıyordu. Artık şirketler 9 aydan fazla taksit yapamayacak, bankalar da taksit sayısını artıramayacak.


TAKSİT sınırlamasından sigortacılar da nasibini aldı. 1 Şubat’tan itibaren artık, 9 taksitten daha uzun süreli sigorta poliçesi satılamayacak. Bugüne kadar sigorta şirketleri, zorunlu deprem sigortası dışındaki tüm sigortaları kredi kartına taksitle satıyor; özellikle de sağlık, kasko ve konut sigortalarında taksit sayısı 10 ayı, hatta 12 ayı bile buluyordu. Kimi şirketler, zorunlu deprem sigortasında da en fazla 4 taksit imkanı tanıyordu. Zorunlu trafik sigortasında ise taksit sayısı 6 ayı geçmiyordu. Her ne kadar sigorta şirketleri mevcut uygulamada 8 taksitten daha uzun süreli...