02 / 05 / 2024

konut stoku 2017

konut stoku 2017

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, konut kampanyalarının satışlar üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Türkiye'deki satılık konut stoku iki yılda yüzde 21 arttı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı konut piyasasının genel değerlendirmesini yaptı.

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Kiralık konut stoku en fazla düşen şehir yüzde 60 ile Elazığ oldu!

Yaşanan deprem felaketi sonrası yaşanan göçlerin etkisi ile çoğunlukla satılık konut sokunda artış, kiralık konut stokunda da düşüş görülüyor.

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini söyleyerek, en çok göç alan 4 ili de açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye'de konut açığı sorunu nasıl ortadan kalkar? 

Fikirturucom köşe yazarlarından Osman Balaban bugünkü köşe yazısında konut Türkiye'deki konut stoku ve çözümlerini kaleme aldı.

Konut stoku sorunu nasıl çözülür?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, son zamanlarda konut stokunda meydana gelen azaltmaya yönelik sosyal medyadan çözüm önerisinde bulundu.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında rekor artış!

İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku mevcut. Son zamanlarda artan kira fiyatları gündemden düşmüyor. Merkezi yerlerde konumlanan evlerin kiralarının ortalama en az 3 bin TL'den başlarken, konut fiyatları da yüzde 30 arttı.

Sinop'ta konut stoku azalıyor!

İmar sorunu ile karşı karşıya olan Sinop'ta birinci el daire stoku tükenmek üzere. İkinci el konut satışlarının artması ile birlikte bölgede ev fiyatları yükselişe geçti.

İstanbul’da konut stok adedi en yüksek ilçe hangisi?

Türkiye’de gayrimenkul sektörü eski hareketli günlerine dönüyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın analizine göre İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku bulunuyor. Peki İstanbul’da konut stok adedi en yüksek ilçe hangisi?

Antalya'da kiralık konut stoku kalmadı!

Antalya’da kiralık ev sıkıntısı yaşıyor. Konut kredilerine yapılan indirimde evlerin birçoğunun satılması ve hazırda konut bulunmaması kiralık ev arayan vatandaşı zora soktu. 

Mehmet Muş: İstanbul'un konut stoku yenilenmeli!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümle alakalı İstanbul'un en önemli problemlerinden bir tanesi de konut stokunun sağlıklı olup olmadığı. Dolayısıyla bu konut stokunun bir an önce yenilenmesi gerekiyor." dedi.

konut stoku 2017 Haberi

konut stoku 2017

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, 1 Şubat’ta başlayıp 31 Mart 2017’de sona eren ‘Gayrimenkulde Güç Birliği-20 yıl vade düşük faiz’ kampanyasının olumlu etkilerinin endekse yansıdığını belirtti


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun  şunları söyledi: “Mart ayında banka kredisi kullanım oranı yüzde 33 olarak gerçekleşti. Şubat ayında bu rakam ‘Güç Birliği’ kampanyası ile birlikte yüzde 48’lik oran ile son bir yılın en yüksek kredi kullanımına ulaşmıştı. Yüzde 6.5 ile son 16 ayın en yüksek stok erime hızına ulaşılan şubat ayına göre, mart ayında yüzde 6 olarak gerçekleşen stok erime hızında da ‘Güç Birliği’ kampanyası etkili oldu.” Öte yandan raporda yeni konutlarda 1+1 daire satışlarının azalması, alıcının daha geniş metrekare seçmesi de dikkat...