14 / 05 / 2024

konut üretimi artışları

konut üretimi artışları

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Erkul kentte yaşanan sorunların altını çizdi. Eskişehir'de yapı stoğu envanterinin acilen çıkartılmasını isteyen Erkul, aşırı konut üretiminin atıl ve hareketsiz bir piyasa yarattığına dikkat çekti.

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Türkiye konut fiyat artışında 4 yıldır zam şampiyonu!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, konut fiyat artışı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Konut fiyat artışlarında son dört yıldır dünya birincisiyiz" dedi. İşte o rakamlar...

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan: Büyükşehirlerde kira artışları yavaşlıyor!

Son günlerde kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar sık sık gündem oluyor. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı... 

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

ABD'de konut başlangıçları Eylül'de yüzde 7 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Eylül ayında yüzde 7 artış göstererek, 1 milyon 358 bine yükselmesine rağmen piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla 1 milyon 631 bine yükseldi ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

konut üretimi artışları Haberi

konut üretimi artışları

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Erkul ile Eskişehir inşaatını konuştuk. Erkul, kentte yaşanan sorunların ve yapılması gerekenlerin altını çizdi. Eskişehir'de yapı stoğu envanterinin acilen çıkartılmasını isteyen Erkul, aşırı konut üretiminin atıl ve hareketsiz bir piyasa yarattığına dikkat çekti İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Erkul, Eskişehir'de inşaat sektörünün şu anki durumu hakkında verdiği bilgilere şu cümlelerle başladı: "Yaşantımız içersindeki hiçbir olay birbirinden bağımsız olamayacağı gibi ayrı ayrı irdelemek de bazı gerçekleri gözden kaçırmamıza neden olur. Öncelikle Türkiye'deki inşaat sektörüne kısaca bakmak gerekir, Eskişehir'i daha sağlıklı analiz edebilmemiz için. inşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin çok önemli bir bölümünde söz sahibidir diyebiliriz genel olarak. Her ne kadar gelişmişlik endekslerinde üretim, ihracat ve sanayileşme ön plana çıksa da altında yatan gerçek piyasa hareketliliğinin çok...