04 / 10 / 2024

Konut ve işyeri edinim yardımı

Konut ve işyeri edinim yardımı

Kentsel dönüşümde, konutunu veya işyerini kendi imkanlarıyla edinmek isteyenlere verilecek krediye "edinme kredisi" deniyor. İşte, konut ve işyeri kredisine puan desteği!

Belediyelerden büyük fırsat! İki şehirde 35 konut ve iş yeri satıyor!

Gaziantep ve Yozgat’ta yer alan 35 adet konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 10 Ekim ve 11 Ekim’de gerçekleştirilecek.

TOKİ’den Ankara ve İstanbul dahil 47 ilde 397 konut ve iş yeri satışı! Yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 47 ilde 397 konut satışı yapılacağı açıklandı. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar…

İki şehirde satılık 25 arsa ve iş yeri!

Manisa ve Yalova’da yer alan 25 adet arsa ve iş yeri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 9 ekim ve 23 Ekim’de yapılacak. 

Belediyeler iki şehirde arsa ve iş yeri satıyor! Taksitle gayrimenkul sahibi olma fırsatı!

Kahramanmaraş ve Elazığ'da arsa ve iş yeri satılıyor. Belediyeler detayları tek tek açıkladı. Peki iş yeri ve arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

İki şehirde satılık 19 arsa ve iş yeri!

Yalova ve Kastamonu’da yer alan 19 arsa ve iş yeri satışa çıkarıldı. Arsa ve iş yerlerinin satış ihaleleri 10 Eylül ile 30 Eylül’de yapılacak. 

TOKİ'den 2+1, 3+1, 4+1 konut ve iş yeri müjdesi! Yüzde 25 peşin + 120 ay vadeyle satılıyor! 

TOKİ İstanbul, Ankara ve Bursa dahil 43 ilde konut ve iş yerini satışa sunuyor. İşte o satışla ilgili merak edilen detaylar...

Konut ve iş yerinin yeni sahibi kiracıyı nasıl tahliye eder? Yeni malik 6 ay beklemek zorunda mı?

Kiralanan taşınmazı sonradan satın alan kişi, kiracıdan; kendisi, eşi, altsoyu, üst soyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya iş yeri ihtiyacı nedeniyle tahliyesini isteyebilir.

Kiracılar dikkat! Konut ve iş yeri kira sözleşmesi yaparken neye dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut ve iş yeri kiralarken, kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar belli oldu. İşte kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar...

TOKİ, 43 şehirde 310 adet konut ve iş yerini satıyor! Yüzde 25 peşinat, 120 aya varan vade fırsatıyla! 

TOKİ, 43 şehirde yer alan 310 adet konut ve iş yerini 20-21 Ağustos'ta satışa sunuyor. İşte ayrıntılar... 

TMSF, Atp İnşaat ve Koza İpek Holding'in Ankara'daki konut ve iş yerlerini satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Atp İnşaat ve Koza İpek Holding'in Ankara'daki konut ve iş yerlerini satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 6 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gaziantep ve Elazığ'da 10 adet arsa, konut ve iş yeri satılıyor! Arsa fiyatları 67.7 milyon TL'yi buluyor! 

Gaziantep ve Elazığ'da 10 adet arsa, konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. arsaların fiyatları resmen dudak uçuklattı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den 36 şehir için Mayıs ayının son fırsatı! 60 ve 72 ay vadeyle hem konut hem de iş yeri satacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı toplamda 36 kentte konut ve iş yeri satışı için start verdi. Yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla satışa çıkan konut ve iş yerleri için son tarih bugün...

TOKİ 36 şehir için düğmeye bastı! Yüzde 15 peşinat, 60 ay vadeyle konut ve iş yeri satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 şehirde konut ve iş yeri satışı için düğmeye bastı. Yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade imkanı sunulan konut ve iş yerleri için son tarih 30 Mayıs 2024.

Konut ve işyeri edinim yardımı Haberi

Konut ve işyeri edinim yardımı

Konut ve işyeri kredisine puan desteği!

10 Nisan 2015 günü Resmi Gazete'de yayınlanan 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak  Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair  Karar'da  konutunu veya  işyerini kendi imkanlarıyla edinmek isteyenlere verilecek "edinme kredisi" de  eklendi. 


Faiz desteğinin sağlanmasına ilişkin esaslarda yapılan değişikliğe  göre, yeni ödeme planlarının Bakanlığa iletilmesi koşuluyla, hak sahiplerince ara  ödeme yapılması, kredilerin yapılandırılması ve halihazırda protokol imzalanmış  diğer bankalara devredilmesi mümkün oluyor. 

Mevcut karara göre, hak sahiplerince geri ödemesi gerçekleştirilmeyen krediler için faiz desteği ödemeleri durduruluyor.


Bu kapsamda, hak sahipleri geri ödeme gerçekleştirirse faiz desteği ödemeleri, geç ödenmiş taksitleri de kapsayacak şekilde ve Bakanlığın uygun gördüğü kredi ödeme planında belirtilen tutar üzerinden, kaldığı aydan itibaren devam ediyor. 


Konut ve işyeri kredisine puan desteği!

Konut...