07 / 05 / 2024

konut yatırımları türkiye

konut yatırımları türkiye

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde "Az dolar, çok konut her vade için umut" başlıklı yazıya yer verdi. İşte detaylar...

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Bu yıl konut yatırımı kazandıracak mı? Uzmanlar tek tek sıraladı altın, dolar, borsa, konut...

2023 yılında rekor değer artışları yaşayan yatırım araçlarının 2024'teki seyri merak ediliyor. Uzman isimler altın, dolar, borsa, konut yatırımlarını değerlendirdi.  

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Essa Konut Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Essa Konut Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Erman Şen ve Serkan Sarpdağ ortaklığında kuruldu.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Mesa Mesken'in yeni konut yatırımları yolda! 

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, şirketin güncel yatırımlarına ve gelecek yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki Mesa Mesken yeni projelere imza atacak mı? İşte ayrıntılar...

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi yeni konut yatırımlarını hızlandırdı!

Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, şirketin yeni yatırımlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

konut yatırımları türkiye Haberi

konut yatırımları türkiye

Son olarak konut fiyatlarının 2016 artışı kesinleşti. Bir süre önce de bireysel emeklilik sisteminin ortalama değer atışı belli olmuştu. Finansal yatırım araçlarının getirileriyle bir araya getirdiğimizde bu veriler bir Türkiye gerçeğini anlatıyor. Ancak bu gerçeklik dünya konjonktüründen bağımsız da değil. Faiz oranlarının düşük olması sadece Türkiye’ye özgü değil, dünyanın ana eğilimlerinden biri ve dışarıdan finansal kaynakla dönen bir ekonomi için çok önemli bir girdi niteliğinde.


Önce uzun vadeli eğilimi aktaralım. 2011 sonundan 2016 sonuna kadar 5 yılın verileriyle Türkiye’de en yüksek getiriyi konuta yapılan yatırım sağladı. Konut fiyatları geçen yıl yüzde 12.2 daha artarak son 5 yılda yüzde 95.8 prim yaptı. Aynı dönemin yüzde 45.6’lık enflasyonu düşüldüğünde konutun değer artışından geriye kalan yüzde 34.5’lik gerçek bir artış. 5 yıl için...