17 / 05 / 2024

Konuta vergi indirimi mi geliyor

Konuta vergi indirimi mi geliyor

İnşaat sektörüne teşvik ve KDV indirimi gibi konulara yönelik bazı gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Maliye Bakanı Şimşek, konut sektöründe herhangi bir KDV indirimine gidilmeyeceğini söyledi...

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

İki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur?

İki veya daha fazla konutu olan vatandaşların en merak ettiği konulardan biri vergi konusu. Peki iki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur? İşte merak edilenler...

Öğrencilere vergi indirimi! İşte 9500 liranın altındaki bilgisayarlar

Öğrencilere 9.500 TL'ye kadar olan bilgisayar modellerinde 5.500 TL vergi indirimi sağlanacak. ÖTV'siz bilgisayar modelleri hangileri? Peki, vergisiz laptop fiyatları kaç lira? İşte vergi muafiyeti ile alınabilecek bilgisayarlar.

OVP ile yeni vergi ve zamlar yolda: Emlak vergisi yeniden yazılıyor, araçlara ÖTV artışı gelebilir! 

Vergi uzmanları,  geçtiğimiz gün detayları belli olan OVP ile otomobilden konuta kadar çeşitli alanlarda yeni vergilerin gelebileceği ile ilgili sinyallerin verildiğini ileri sürdü. Peki OVP hangi alanlarda yeni vergilerin geleceğine, hangi vergilere ise yeni zamlar yapılacağına işaret ediyor?

Vergi indirimiyle alınabilecek Android telefonlar hangileri? İşte o liste

Öğrencilere gelmesi beklenen vergi indirimi yürürlüğe girerse hangi telefonlar indirimli olarak alınabilecek? İşte alınabilecek vergisiz telefon fiyatları...

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Çalışan işçiler "meslek hastalığı", memurlar da "vazife malulü" olarak bu haktan yararlanıyor.

Öğrencilerin merakla beklediği vergi indirimi ne zaman gelecek? iPhone fiyatları kaç para olacak?

Cumhurbaşkanı'nın vaadi olan öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile alakalı detaylar merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı'ndan ilk açıklama yapıldı. Peki iPhone fiyatları ne kadar olur? İşte detaylar...

Fahiş kiralara sektörden son dakika çözüm önerisi: Boş evlerden yüksek vergi alınsın! 

Bazı vatandaşların, konuta yatırım yaparak kiraya vermemesi hayalet evleri çoğalttı. Sektör temsilcileri bu evlerden yüksek vergi alınmasını önerdi. 

Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Ücretli çalışanlar, kendileri ve aile fertleri için yaptırdıkları hayat sigortası ve sağlık sigortası primlerini ödediklerinde, vergi iadesi alma fırsatı yakalıyorlar. 

Sıfır arabada 300 bin TL’yi aşan vergi indirimi geldi! Hangi araç kaç para oldu? Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü kararı alındı. Peki bu adım sonrası hangi aracın fiyatı ne kadar oldu?

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremşn ardından 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi önemli bir adım attı. Vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi geliyor.

Konuta vergi indirimi mi geliyor Haberi

Konuta vergi indirimi mi geliyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektöründe herhangi bir KDV indiriminin söz konusu olmayacağını bildirdi.

İnşaat sektörüne teşvik ve KDV indirimi gibi konulara yönelik bazı gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Maliye Bakanı Şimşek, konut sektöründe herhangi bir KDV indirimine gidilmeyeceğini söyledi. Şimşek, konut stokunu eritmek için bir çalışma içinde olmadıklarını vurgulayarak, bu noktada inşaat sektörüne herhangi bir teşvikin ve oranların üzerinden bir indirimin gündemlerinde olmadığını belirtti.

TBMM Plan Bütçe Kom. Söz. Demiröz: Konutta vergi inebilir

AKP milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz, konut stokuna çözüm bulmak için yapılacak bir düzenleme ile Haziran 2015'e kadar konutta vergilerin inebileceğini söylemişti.

Haber Türk Gazetesi'nin haberine göre, Dubai'de düzenlenen gayrimenkul fuarında açıklamalarda bulunan Demiröz, konut stokunun artması üzerine yüzde 18 ile yüzde 8'lik vergi oranlarında...