04 / 05 / 2024

Konutta alt-orta segmentte balon yok

Konutta alt-orta segmentte balon yok

TOKİ Başkanı Turan, 1-2 ay önceki taksit ödeme indiriminden 33 bin vatandaşın yararlandığını belirterek, "TOKİ'nin segmentinde alt ve orta gelir grubunda bir balon değil talep patlaması var" dedi.

Konutta alt-orta segmentte balon yok!

TOKİ Başkanı Ergün Turan: "Bizde balon yok, talep patlaması var, bizim segmentimizde" ?"Özellikle belli segmentlerde, bizim uğraştığımız orta gelir seviyesine kadar olan segmentlerde asla ve kata bir balon olduğu kanaatinde değilim" dedi.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Tahtakale'de kurlar yerinden oynadı! Gram altında son dakika şoku!

Orta Doğu'da çatışmaların yayılabileceği endişeleri güvenli liman şeklinde görülen altına talebi artırırken, Tahtakale'de de kurlar yerinden oynadı. İşte ekonomist Cihat Çiçek'in konu ile ilgili o paylaşımı...

İki dev bankadan altın için şaşırtan rakam! Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?

Altın fiyatları Orta Doğu’daki gerilim nedeniyle tüm dünyada artıyor. ABD merkezli iki banka altının 2024 göreceği rakam için yaptığı tahminlerini yükseltti. İşte gram altının yıl sonunda göreceği o rakam...

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

TOKİ açıkladı! TOKİ'den 3+1 Orta Gelir konut projesi...

TOKİ alt ve orta gelir grubu konut projesi için yeni satış duyurusunu açıkladı. İlk kez ev alacaklara, hiç evi olmayanlara yeni sosyal konut projesi haberi geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

Bitcoin, altını ve doları geride bıraktı: 5 günde yüzde 17'lik artış

Altın ve dolar, geçtiğimiz hafta içinde Orta Doğu'daki artan savaş geriliminin etkisiyle rekor seviyelere ulaştı. Aynı dönemde, uzun bir süredir yatırımcıları beklemeye alan en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, haftalık bazda yüzde 17'lik bir artışla hem altını hem de doları geride bıraktı.

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları, bütçe ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Yılmaz, bu rakamın orta vadedi 3 trilyon lirayı aşacağının altını çizdi. İşte de

Elinde gram altını olanlar dikkat: Ünlü ekonomist önemli tarihleri verdi

Orta Doğu'da İsrail-Hamas çatışmaları, altın fiyatlarında önemli bir etkiye neden oldu. Altın, tarihi rekor seviyelere ulaşmış durumda. Bu durum, yatırımcılar arasında "Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın ne zaman alınır?" gibi soruları gündeme getirdi.

Altında son dakika: 11 haftanın en yüksek seviyesi görüldü!

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Altın fiyatları, Orta Doğu'daki krizin artabileceğine yönelik gelen sinyallerle 11 haftanın en yüksek seviyesini test etti. 19 Ekim 2023 Perşembe son dakika altın fiyatları...

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Altın fiyatlarında beklenmedik gelişme: Yatırımcılar o saati dört gözle beklemeye başladı

Orta Doğu'daki tansiyonun yükselmesiyle altın tekrar sığınılacak bir değer haline geldi. FED'in belirlediği faiz oranları da ons altın fiyatının düşük seviyelerden toparlanmasında etkili oldu. Bu durum ülkedeki gram altın fiyatlarını olumlu etkiledi. İşte güncel altın, petrol ve döviz durumları…

Konutta alt-orta segmentte balon yok Haberi

Konutta alt-orta segmentte balon yok

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, 1-2 ay önce yaptıkları taksit ödeme indiriminden 33 bin vatandaşın yararlandığını belirterek, "Bu yaklaşık 1,5 milyar liralık bir bedel. Bu paranın 750-760 milyon lirası kredi kullanılmadan vatandaşın yastık altı parası diye tabir edilen paradan getirilip ödendi" dedi. 


Turan, Anadolu Ajansı'nın (AA) 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde geliştirdiği AA Finans Haberleri Terminali'nden canlı olarak yayınlanan AA Finans Masası'nın konuğu oldu. 

TOKİ'nin kurulduğu günden bu yana kuruluş amacının "konuta erişmekte zorlanan vatandaşları toplu konuta eriştirmek" olduğunu dile getiren Turan, 2002 yılına kadar yani 18 yılda idarenin yaklaşık 43 bin konut yaptığını aktardı. 

2002 yılından 2014 yılma kadar geçen zamanda ise 655 bin konut imal edildiğinin altını çizen Turan, "Her idare dünün imkan ve kabiliyetleriyle sorunlara çözüm...