07 / 05 / 2024

konutta bürokrasi

konutta bürokrasi

2005 yılında inşaat şirketi olarak bir projeyi uygulamaya karar verdiğinizde 200'e yakın imza atmanız gerekiyordu. Ama bu sayı çok gerilerde kaldı. Kısaca şimdi, '37 farklı işlem ve yüzlerce imza attırmanız gerekiyor.

Temettü mü, kira geliri mi? Kira geliri için alınan 2'nci konutta büyük riskler var!

Konut yatırımının mantıklı olup olmadığı sık sık araştırılıyor. 13,3 takipçili Değer Yatırımcılığı isimli kullanıcı, temettü ile kira gelirini karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Avrupa'da iş kurmanın en kolay olduğu 5 ülke açıklandı!

İşgücü özellikleri, kurumlar vergisi ve bürokrasi gibi bir dizi nedenden dolayı 5 Avrupa ülkesinde yeni bir işletme açmanın daha kolay yolları açıklandı. 

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Emlak sektörü alarm veriyor: Konutta kriz derinleşiyor!

Konutta finansmana erişim zorluğu rakamlara yansıdı. Bankaların kredi musluklarını kısması ve yüksek kredi faizleri emlak sektöründe krize davetiye çıkarıyor. İnşaat sektörü temsilcileri, “Böyle sürerse pazar yüzde 30 daralır” değerlendirmesi yapıyor. İşte detaylar...

Konutta kredi çıkmazı: Faizler yükselince bankalar muslukları kapattı, en son 5 yıl önce böyle olmuştu!

Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele çerçevesinde başlattığı parasal sıkılaştırma adımları, konut kredisi faizlerine de yansıdı. Bu kapsamda konutta finansmana erişim zorluğu dikkat çekti. Konut kredisi faizleri yüzde 34,09’a ulaştı. Bu son 5 yılın en yüksek seviyesi.

Deprem bölgesinde konutta arz talep dengesizliği kiraları uçurdu!

Deprem bölgesinde yaşanan konutta arz talep dengesizliği kira fiyatlarının artmasına neden oldu. İşte detaylar...

Konut tercihlerinde deprem etkisi! Artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığı sorgulanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konutta tercihler resmen değişti. Konut alacaklar artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığını sorguluyor. 

Metrekaresi 3900 lira! İşte ilçe ilçe konut fiyatları

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre sıfır konutta üç büyük şehirde en uygun fiyat Ankara'da 3 bin 900 liradan başlayan konutlardaki metrekare fiyatı 50 bin lirayı görüyor. İstanbul'da 12 bin lira ile 45 bin lira arasında değişen konut fiyatları İzmir’de ise ilçesine göre 6

Konutta Ege Bölgesi gözde oldu!

Ege Bölgesinde konut satışlarında lider Denizli oldu. Denizli’nin 2 bin 41 konut satışı ve yüzde 80.9 oranında artışla ilk sıraya listede, İzmir 11 bin 116 konut satışı ve 69.1 artış ile ikinci, Aydın 4 bin 97 konut sayısı ve yüzde 59.9’luk artışla üçüncü oldu.

Konutta stok problemi büyüyor!

İnşaat maliyetlerin yükselmesiyle beraber inşaat üretiminin durması ile konutta stok probleminin büyüdüğünü söyleyen Mars Investment İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, özellikle markalı konutlarda büyük sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

Konutta fahiş fiyat krizi büyüyor!

Türkiye'de konut kiraları rekor seviyeye ulaştı. Son zamanlarda konut stokunun azalması ile beraber ev bulmak büyük sorun olurken bulunan evler de kiracıları zor duruma sokuyor.

konutta bürokrasi Haberi

konutta bürokrasi

Geride kalan 2 yıl içinde bürokratik engeller azalacağına katlanarak arttı" diyebiliriz. Bir projeye başlamadan önce neler yapmak gerektiğine isterseniz şöyle bir bakalım?

1. Arazi bulmanız.

2. Arazinin tapusunu bir şekilde edinmeniz(kat karşılığı, hasılat paylaşımı, satın alma).

3. Arazinin planı yoksa plan yaptırmanız.

4. Arazinin çapını almanız.

5. Arazinin röperli krokisini almanız.

6. Hisseli bir arazi ise, ki birçok arazi böyle, imar yasasının 18. maddesine göre uygulama yaptırmanız.

7. Arazinin plankote çalışmasını yaptırmanız.

8. Yol uygulama projelerini yaptırmanız.

9. Atıksu...