29 / 04 / 2024

konutta kredi borcu arttı mı

konutta kredi borcu arttı mı

Konut alıcısı ev hayalini gerçekleştirmek için krediye yöneldi; Türkiye’de kredi riskini yükseltti. Bankalar Birliği risk raporuna göre 142 milyar liraya ulaşan devam eden konut kredisinde borçlu sayısı 2 milyon 200 bin kişiye ulaştı.

Konutta kredi borcu günden güne artıyor!

Ev hayalini gerçekleştirmek için krediye yönelen konut alıcısı Türkiye’de kredi riskini yükseltti. Bankalar Birliği risk raporuna göre 142 milyar liraya ulaşan devam eden konut kredisinde borçlu sayısı 2 milyon 200 bin kişi oldu.

Kredi faizleri zirveye çıksa da bankalara borcu olanların sayısı 40 milyonu aştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kredi faizleri zirvelere çıksa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da rekor seviyeye ulaştı. CHP’nin haftalık ekonomi raporunda yer alan detaylara göre Türkiye'de borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu geçti.

Borcu olanlar Garanti, Akbank, İş Bankası'nın kapısını tıklattı! 200 bin TL kredi çekersem ne kadar taksit öderim? 

Borcu olan pek çok kişi bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki Garanti, Akbank, İş Bankası'nın ihtiyaç kredisi faizlerinde son durum ne? 200 bin TL kredi çekersem ne kadar taksit öderim? 

Kredi kartı borcu olanlara af mı geliyor? Kara listeye alınanlar dikkat!

Kredi kartı borcu olanları yakından ilgilendiren kritik bir gelişme yaşandı. Kredi kartı borcundan dolayı kara listeye alınanlara af mı geliyor? 

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Ziraat Bankası Ankara Next Nevel AVM'yi 1 milyar liraya satıyor!

Pasifik Gayrimenkul tarafından yapılan Ankara Next Level AVM, 2019’da kredi borcu karşılığı Ziraat Bankası’na devredilmişti. Ziraat, AVM’yi bu ay 1 milyar liraya satışa çıkardı. 

Merkez Bankası krediler için değişikliğe gitti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Merkez Bankası'ndan yeni bir değişklik haberi geldi. Buna göre Özet Döviz Pozisyon Raporlaması'nı kaldırılırken, yeni güncelleme ile birlikte artık döviz değil, toplam kredi borcu yüksek olan firmalar rapor sunabilecek.

Kredi kartı borcu son 9 ayda yüzde 180,2 arttı, 348,2 milyar TL oldu! 

Tüketime dayalı bireysel borçlulukta yaşanan yükselişler katlanıyor. BDDK verilerine göre, bu yılın ocak-eylül döneminde bireysel kredi kartı borcu geçtiğimiz sene ile kıyaslandığında yüzde 180,2 artışla 348,2 milyar liraya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Borcu olanlara son dakika müjdesi! Garanti BBVA 0,99 faizle kredi verecek!

En çok tercih edilen bankalar arasında yer alan Garanti BBVA'dan borcu olanlara son dakika müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Garanti BBVA 0,99 faiz oranıyla kredi verecek. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kredi sicili kötü olanlar dikkat! Bunları yerine getirilenlerin sicili temizleniyor!

Kredi sicili, kredi kartı borcu ve kredi borcu başta olmak üzere tüm vergilendirilmiş borçların ve bu borçlara karşı davranışların kayıt altına alınmasını ifade ediyor. Banka sicili nasıl temizlenir? İşte detaylar...

Konutta kredi muslukları açılıyor! İlk evini alacaklara müjde: İstanbul'da 5 milyon TL'ye kadar kredi imkanı!

Ekim'de yürürlüğe alınması öngörülen ve ilk etapta 100 bini aşkın kişinin ev sahibi olmasına imkan verecek olan 'İlk Evim Kampanyası'nda, 1.20 faiz, 180 ay vade ile kredi alınabilecek. İşte ayrıntılar...

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

konutta kredi borcu arttı mı Haberi

konutta kredi borcu arttı mı

Ev hayalini gerçekleştirmek için krediye yönelen konut alıcısı Türkiye’de kredi riskini yükseltti. 


7 il ortalamanın üstünde


Bugün'ün haberine göre; bankalar Birliği risk raporuna göre 142 milyar liraya ulaşan devam eden konut kredisinde borçlu sayısı 2 milyon 200 bin kişi olurken, söz konusu kişilerin ortalama konut kredisi riski 5 ayda 2 bin 333 lira artı. Böylece rakam 2014’ün Aralık ayında 63 bin 649 lira iken, 2015’in Mayıs ayında 65 bin 982 liraya çıktı.


Kişi başı ortalama konut kredisi riski İstanbul’da 89 bin 403 lira oldu. İstanbul’u 76 bin 1 lira ile Gaziantep, 70 bin 857 lira ile Muğla, 70 bin 238 lira ile Şanlıurfa, 70 bin 61 lira ile İzmir, 69 bin 564 lira ile Adana ve 66 bin 133 lira ile Diyarbakır...