08 / 07 / 2024

Konya Çimento ceza

Konya Çimento ceza

Konya Çimento bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamaya göre Rekabet Kurumu Kararı'nın sitesinde şirketlerine dair para cezası kesildiğini fakat kendilerine henüz cezanın tebliğ edilmediğini yayınladı...

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Deprem bölgesindeki çimento ve beton fiyatları yakın takipte! Bunu yapanlara 102 milyon TL ceza!

Deprem bölgesindeki yeniden inşa süreci devam ediyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento ve beton fiyatlarının yakından takip ettiklerini açıkladı.

Deprem bölgesindeki hazır beton ve çimento firmalarına 37,8 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerin gerçekleştiği bölgede hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firmalara 37,8 milyon TL ceza uygulandığını belirtti.

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

İnşaat fırsatçılarına tam 10 kat ceza! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz uyardı!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır betonda fahiş artışların tespit edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Özellikle beton fiyatlarında bu durum konuşuluyor. Buna izin veremeyiz. Başka yerde 1 TL’yse deprem bölgesinde 10 lira ceza vereceğiz” şeklinde konuştu.

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

SPK'dan şok karar: 2 hissede 6 kişiye işlem yasağı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) ve Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (PKART) pay piyasalarındaki şüpheli işlemlere karşı harekete geçti. 

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Fırsatçılara kötü haber! 100 bin liraya kadar ceza kesilecek

Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya’da, fırsatçılık yapıp ev kiralarına fahiş ücret uygulayan emlakçılara  ve ev sahiplerine 100 bin TL'ye kadar ceza verilecek

Konya'daki yurt kazası davasında bilirkişi raporları kafa karıştırdı!

AĞUSTOS 2008’de Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde kaçak bir yurt binası çöktü. Raporların tamamı birbirleri ile çelişti. Savcı son celsede, 11 sanıktan 7’si için berat 4’ü için ceza istedi. Son kararı mahkeme verecek.

AŞKALE Çimento iş kazası davasında örnek karar!

AŞKALE Çimento’da, 4 yıl önce iki işçinin ölümü, birinin yaralandığı iş kazasına ilişkin verilen ceza, Yargıtay tarafından bu fabrikada geçmişte de iş kazası yaşandığı gerekçesiyle bozuldu. Ve mahkeme verilen cezayı arttırdı.

Konya Ereğli Kapalı Ceza Evi taşındı mı?

Ereğli Kapalı Ceza Evi Toros Mahallesi ’nde yapımı tamamlanan Yeni Ereğli Ceza İnfaz Kurumu ’na taşındı. 6 Şubat tarihi itibariyle taşınma işlemi tamamlanan ceza evi bölge ceza evi olarak faaliyet gösterecek.

Konya Ali Ulvi Kurucu Mahallesi'ndeki evlerin yüzde 80'i ruhsatsız!

Konya Ali Ulvi Kurucu Mahallesi sakinlerinin başı dertte. Mahalledeki ruhsat krizi her geçen gün büyüyor. Mahalledeki yapıların tamamı ruhsatsız. Meram Belediyesi İse şikayet üzerine mahalleliye 8-12 bin lira ceza yazıyor.

Konya Çimento ceza Haberi

Konya Çimento ceza

Konya Çimento tarafından yapılan açıklama şöyle;


Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayınlanan, gerekçeli kararı daha sonra tebliğ edilmek ve İdari Mahkeme yolu açık olmak üzere alınan karara göre; Şirketimize 3.543.600,31 TL tutarında idari para cezası verildiği öğrenilmiştir.

Söz konusu ceza, Şirketimize henüz tebliğ edilmemiş olup, tebliğ edildikten sonra, Kabahatler Kanunu çerçevesinde belirlenen sürede ödenmesi halinde %25 indirim uygulanacaktır. Buna göre idari para cezasının indirimli olarak ödenmesi halinde ödenecek tutar 2.657.700,23 TL olacaktır. 

Rekabet Kurumu tarafından verilen idari para cezası için dava yolumuz açıktır. 

Ödenecek İdari para cezası için, 30 Eylül 2013 tarihli mali tablolarda gider karşılığı...