01 / 01 / 2025

konya Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri

konya Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi tarafından organize edilen "Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Eğitim Semineri" Şube Konferans Salonu'nda verildi

AYM'den flaş karar: Yapıların depreme dayanıklılığının denetlenmesinde artık kamu kurumları da sorumlu! 

Anayasa Mahkemesi, İmar Kanunu'nun geçici 16. maddesindeki, "Yapının depreme dayanıklılığı durumu malikin sorumluluğunda bulunur" düzenlemesinin iptaline karar verdi. İşte ayrıntılar...

Afet sonrası için geçici konut projesi! Yapay zeka destekli kolay üretilen dayanıklı binalar geliyor!

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) tarafından deprem bölgeleri için dijital olarak üretilen, taşınabilir ve dayanıklı evlerin yapımını sağlayacak proje geliştirdi.

Çelik yapılar, depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemi!

Ülke nüfusunun yüzde 60’a yakınının faal deprem alanları üzerinde yerleştiği ve depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemlerinden birinin çelik olduğu belirtildi. 

İnşaat sektöründe betonun önemi! Dayanıklı binalar için doğru beton üretilmeli!

İnşaat Mühendisleri, inşaat sektöründe dayanıklı ve kaliteli yapılar içim betonun doğur şekilde üretilmesi, taşınması ve yerleştirilmesi konusuna dikkat çekiyor.

Kolon üstüne, kolon eklendi! Görenler hayrete düştü! Yeni konutlar depreme ne kadar dayanıklı?

Ülkenin dört bir yanında yeni konutlar inşa edilmeye devam ediyor. Peki yeni yapılan konutlar depreme ne kadar dayanıklı? Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, sosyal medya hesabından bir inşaatı paylaşarak kolonlara dikkat çekti.

Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar öncelikli olmalı!

Uzmanlar, depreme karşı daha dayanıklı konutlar için önerilerini sıraladı. Bu kapsamda "Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar önceliklendirilmeli" denildi. İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı binalar nasıl inşa edilmeli? Uzmanı uyarıyor! Depremde ilk bu binalar yıkılıyor!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, deprem esnasında yapıların en fazla zorlanan bölgelerine değinerek, depreme dayanıklı binaların nasıl inşa edilmesi gerektiğini açıkladı.  

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Eviniz depreme dayanıklı mı? İBB deprem raporu nedir? İBB deprem testi nasıl yapılıyor?

Olası Marmara depremine karşı İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İBB'nin çalışmaları hızla devam ederken vatandaşlar evlerinin depreme ne kadar dayanıklı olduğunu merak ediyor. Deprem raporu nedir, deprem testi nasıl yapılır?

Depreme dayanıklı binalar nasıl olmalı? Uzman isim iki kritik özelliği açıkladı! 

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Abdulkerim İlgün, depremlerin afete dönüşmemesi ve binaların daha dayanıklı olması için alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler paylaştı.

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

1940 yılında tahta, dayanıksız ve saz gibi yerlerde yaşayan aileler için ucuz ve dayanıklı evlerin yapılmasına karar verilmiş. 

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

1933 yılında şehir yolları daha dayanıklı yapılacak!

1933 yılında şehirlerde yapılan yolların kısa süre içinde bozulmasından dolayı belediye bundan sonra daha dayanıklı yol yapılmasına karar vermiş.

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

konya Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri Haberi

konya Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri


İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından organize edilen Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Eğitim Semineri Şube Konferans salonunda verildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Barış Binici'nin konuşmacı olarak katıldığı Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Seminer İMO Konya Şubesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Katılımın oldukça yoğun olduğu seminere konuşmacı olarak katılan ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Barış Binici ilk olarak Deprem Yönetmeliğinin Performans Hedefleri hakkında İMO Konya Şube üyelerine bilgi verdi."Bu Yönetmeliğe göre yeni yapılacak binaların depreme dayanıklı tasarımının ana ilkesi; hafif şiddetteki depremlerde binalardaki yapısal ve yapısal olmayan sistem elemanlarının herhangi bir hasar görmemesi, orta şiddetteki depremlerde yapısal ve yapısal olmayan elemanlarda oluşabilecek hasarın sınırlı ve onarılabilir düzeyde...