17 / 05 / 2024

konya turizm hedefi

konya turizm hedefi

Türkiye’nin önemli tarım ve turizm merkezlerinden biri haline gelen Konya, yüksek hızlı trenle İstanbul’a, ‘yük taşıyabilecek hızlı trenle’ de Mersin’e bağlanıyor. Konya, 2023 yılında 15 milyar dolarlık ihracat, 10 milyon turist hedefine odaklandı

Türkiye'nin ilk gar kütüphanesi Konya'da açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

Babacan Holding'ten 840 milyon TL'lik yatırım hedefi!

Gayrimenkul, inşaat, enerji, turizm ve lojistik alanlarında faaliyetlerini sürdüren Babacan Holding, 2019 yılı için 840 milyon TL’lik yatırım hedefi koydu.

Türkiye'nin bisiklet şehri Konya, Kopenhag hedefine yürüyor!

Türkiye'de bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için hedeflenen Kopenhag sistemi kapsamında pilot il seçilen Konya'da 2023 hedefi bin kilometre olarak belirlendi. 

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle Meram Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar devam ediyor.

Konya OSB'de 700 milyon euroluk yatırım hedefi!

Konya Organize Sanayi Bölgesi orta vadede 700 milyon euro tutarında uluslararası yatırıma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gevale Kalesi, Konya turizmine kazandırılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile tarihi Gevale Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki kısmında da çalışmalar zirvede devam ediyor.

Konya Akşehir Arasta Çarşısı’nda tarihi dönüşüm!

KONYA Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda başlattığı sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarına hızla devam ediyor. Çarşı ilçeye ekonomik haraketlilik ve turizm açısından katkı sağlayacak.

Konya kış turizm cenneti olacak!

Tahıl ambarı Konya çok kısa bir süre sonra kış turizm cenneti olacak… Derbent İlçesindeki Aladağ kış sporlarına uygunluk potansiyeli ile dikkat çekmeyi başardı. Bölgede tesisleşme çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'a kütüphane, Konya'ya mevlevihane yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal İstanbul'a dev bir kütüphane, Konya'ya ise mevlevihane yapılması için hazırladıkları projenin Bakanlar Kurulu'na sunulacağını açıkladı.

Konya'nın 2023 hedefi, bin kilometre bisiklet yolu!

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya, 800 bin bisiklet, 300 kilometrelik bisiklet yolu ve akıllı bisiklet uygulamasıyla diğer illere örnek oluyor.

Ever Turizm 10 yılda 33 otel sayısına ulaşacak!

İstanbul ve İzmir'de iki otel ile hizmet veren Ever Turizm, 10 yıl içinde 33 otele ulaşmayı hedefliyor. İstanbul dışında Ankara, Konya, Eskişehir, Edirne ve Çanakkale'de otel yatırımı için mesafe kateden şirket, Van'da da otel planlıyor.

2006 yılında Limak'ın hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmak!

2006 yılında Limak Holding'in hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmakmış. Antalya, Kıbrıs ve Ankara'da butik otelleri bulunan Limak Holding, Emekli Sandığı'na ait Maçka Oteli'yle de ilgilenecekmiş.

Konya Ilgın'a 2 yeni okul inşa edildi!

Konya Ilgın İlçesi'nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nda iki yeni okul birden öğretime açılacak.Kaplıca bölgesinde açılacak TOKİ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde 102 öğrenci eğitim görecek.

konya turizm hedefi Haberi

konya turizm hedefi


Anadolu’nun tam ortasında yer alan, eski başkentlerimizden Konya, ‘sanayi, tarım ve turizm’ ayakları çok güçlü olan bir kalkınma modeliyle dikkat çekiyor.  Mevlana hazretlerinin ve kadim medeniyetlerin merkezi olarak geçen yıl 2.3 milyon turist ağırlayan Konya, cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’te yılda 10 milyon turist ağırlayan bir kent olmak istiyor.  Bu yıl ihracatı çok hızlı artan ve yılı 1.7 milyar dolarlık ihracatla tamamlayacak Konya’nın 2023’te ulaşmak istediği yıllık  ihracat  rakamı ise 15 milyar dolar.  Bu hedeflere ulaşmak için kentte çok güçlü bir yatırım hamlesi devam ediyor. Konya’nın, Mersin Limanı’na hızlı trenle yük indirmesi, Yüksek Hızlı Trenle de Ankara ve İstanbul’a bağlanması bu hedeflere büyük katkı sağlayacak.


İHRACAT ÇOK İYİ GİDİYOR


Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, “Bu yıl, ihracatımız 1.7 milyar dolar...