28 / 08 / 2024

kooperatif denetçi istifası

kooperatif denetçi istifası

Kooperatif Genel Kurulu, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Kooperatif denetçileri, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik eder. Peki, kooperatif denetçisi istifa edebilir mi?

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 

Sayıştay Başkanlığı tarafından son dakika bir personel alımı açıklandı. Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için denetçi yardımcısı adayı alımı yapacak. Peki başvurular ne zaman? 

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nden 5 litre ayçiçek yağına zam! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi

Küresel ayçiçek yağı piyasasında yüzde 30 düşen fiyatlara rağmen Türkiye'de satılan ayçiçek yağlarına indrim beklenirken Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nden zam haberi geldi. Market yeni fiyatını sosyal medya hesabından paylaştı.

Kapanan şirket ve kooperatif sayısında büyük artış! İşte detaylar…

Mayıs 2022’de kapanan şirket sayısı, 2021’in aynı ayına göre yüzde 259,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 671,4 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısıysa yüzde 122,2’ye yükseldi.

Tarım Kredi Kooperatif 2022 Ramazan koli içeriğinin kataloğunu yayımladı! İşte 22 Mart 2022 fiyat listesi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Market 2022 Ramazan koli içeriğinin kataloğunu yayımladı. Peki katalogda hangi ürünler yer aldı? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi biten gayrimenkullerin kullanımına devam edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, bugün Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Kamu taşınmazlarını izinsiz kullanmanın yaptırımını kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamu taşınmazlarını izinsiz kullanmanın yaptırımı: Ecrimisil' başlıklı yazısı...

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Konut sitelerinde dışardan denetçi seçilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerinde dışardan denetçi seçilip seçilemeyeceğini kaleme aldı.

Gayrimenkullerin satış ve devri KDV'den muaf mı?

Denetçi CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında taşınmazlarda KDV mükellefiyetini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Sermaye koyma borcunun ayni olarak yerine getirilmesi halinde KDV mükellefiyeti' başlıklı yazısı...

Belediyelerin gayrimenkulleri bedelsiz tahsis edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Belediyelerin taşınmaz işlemlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerdeki Sayıştay denetimlerinde sıklıkla tespit edilen usulsüzlükler' başlıklı yazısı...

kooperatif denetçi istifası Haberi

kooperatif denetçi istifası

Kooperatif denetçisi istifa edebilir mi?

Kooperatif denetçileri, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik eder. Genel kurul, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Genel kurul yedek deneçiler de seçebilir. Denetçilerin ve yedeklerinin kooperatif ortaklarından olması şart değildir.


Kooperatifler Kanununun 56 ncı maddenin birinci fıkrasının birinci ve üçüncü bentlerinde yer alan hükümler denetçiler hakkında da uygulanır.


Denetçiler, işletme hesabiyle bilançonun defterlerle uygunluk halinde bulunup bulunmadığını, defterlerin düzenli bir surette tutulup tutulmadığını ve işletmenin neticeleriyle mameleki hakkında uyulması gerekli olan hükümlere göre işlem yapılıp yapılmadığını incelemekle yükümlüdürler. Ortakların şahsan sorumlu veya ek ödeme ile yükümlü olan kooperatiflerde denetçiler, ortaklar listesinin usulüne uygun olarak tutulup tutulmadığını da incelemek zorundadırlar.


Yöneticiler, bu maksatla denetçilere defterleri ve belgeleri...