28 / 04 / 2024

kooperatif inşaatlarında kdv iadesi

kooperatif inşaatlarında kdv iadesi

Buna göre kimi sattığı evi kooperatif inşaatı gibi gösterip KDV'deki indirimden yararlanıp devleti trilyonlarca lira tokatlarken, kimi de vatandaşın haberi olmadan sattığı evi bankaya ipotek edip kredi çekiyor...

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor! 

Deprem bölgesinde artçı depremler devam ederken, kalıcı konut inşaatları için de harekete geçildi. Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor!   

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Şehir hastanelerinin inşaatlarında son durum ne?

13 şehir hastanesinin 2021 kira bedeli ile 10 Erzurum Şehir Hastanesi'nin yaptırılabildiği ortaya koyuldu. Sağlık alanında kamu özel ortaklığıyla inşa edilen 18 projenin maliyeti ise 96 Erzurum Şehir Hastanesi’ne denk oluyor. 

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Yeni konut inşaatları hızlanacak! 

Koronavirüs salgını sonrasında inşaat sektöründe normalleşme başladı. Stokların erimeye başladığını söyleyen sektör temsilcileri yeni konut inşaatlarının başlayacağını dile getirdi. 

Çaykur'un çay fabrikası için tünel inşaatları tamamlanıyor!

Çaykur’un İkizdere ilçesinde yapılması planlanan çay fabrikası için tünel inşaatları 1,5 ay içerisinde tamamlanacak. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje alanında incelemelerde bulundu. 

Van İpekyolu'nda inşaatlar denetim altında! 

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede devam eden inşaatları, çevre sağlığı ve güvenliği açışından denetlemeye aldı. 

Bodrum'da inşaatlar hızlandı!

Bodrum'da koronavirüs salgını ev kiralarını uçurdu. Bodrum'da merkez dışında ise yeni inşaatlar hız kesmiyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras inşaatların hepsinin imar planında yer aldığını söyledi.

Konut inşaatlarında KDV iadesi neleri kapsıyor?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde son dönemlerde konut inşaatının sınıfı ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Konut sektörü, KDV oranının inşaatın sınıfına ve emlak vergisi değerine göre belirlenmesine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasını istiyor.

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

kooperatif inşaatlarında kdv iadesi Haberi

kooperatif inşaatlarında kdv iadesi


Son dönemdeki inşaat sektöründeki dolandırıcılık iddiaları had safhaya ulaştı. Kimi kötü niyetli şirket ev sattığı kişilerden işlemler için aldığı vekaletname ile kooperatif kurup evi koopertif aracılığıyla yapıp satmış gibi gösteriyor ve devletten hak etmediği yüzde 17'lik KDV iadesini alıyor. Kimi de aynı vekaletname ile sattığı evi teminat gösterip ev sahibinin haberi olmadan bankadan kredi çekiyor. 

Yetkililerden biran önce harekete geçilmesini ve devleti soyanların, kazıklayanların tesbit edilip bunların da kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen düzgün inşaat şirketlerinin yetkilileri, bu taleplerine sessiz kalan yetkililerin de " işin içinde" olmalarından endişe ettiklerini dile getiriyor. 


KOOPERATİF ADIYLA KDV SOYGUNU 


Kayseri'de bilinen ve son dönemde Türkiye genelinde de "sıçrama" yapan bazı inşaat şirketlerinin devleti dolandırarak trilyonlarca KDV kazığı attığı ortaya çıktı. Yapılan soruşturmalarda belgeleriyle saptanan bu durumun kamuoyuna açıklanmaması,...