09 / 05 / 2024

kooperatif kamu boçlarından sorumluluğu

kooperatif kamu boçlarından sorumluluğu

Kooperatif ortaklarının yukarıda belirtilen haklarının yanı sıra, kooperatife karşı ödev ve sorumlulukları da bulunuyor. Kooperatif ortaklarının sorumluluğu, Kooperatif Ortağı El Kitabında açıklanıyor. İşte kooperatif ortağının sorumlulukları...

Londra'nın sembol yapılarından biriydi... 347 milyon dolara satıldı, otel olacak!

Londra'nın sembol yapılarından biri olan BT Tower'ın 347 milyon dolara satılarak otele dönüştürüleceği belirtildi.

Hazine, kamu arazisi satışından 10 yılda 6 milyar dolar gelir elde etti...

2013-2023 yılları arasında hazinenin taşınmaz satışlarından 6 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi. 

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Deprem bölgesinde kamu borçları taksitlerinin ödeme süresi resmen uzatıldı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, deprem bölgesinde mücbir sebebin sürmesi sebebiyle kamu borçları taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlendi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Otomobil fırsatçılarından yeni oyun! Bu detaylara dikkat

İkinci el otomobil satışlarında taşıtların, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilana çıkmasının yasaklanmasıyla fırsatçılar yeni yöntemler buluyor. Otomobillerin ilanlarını düşük fiyatlardan koyan fırsatçılar, bu yönteme başvuruyor.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur? 

Bir kişi vefat ettiğinde, borçları mirasçılara devredilip devredilmediği merak konusudur. Bu süreçde yasal düzenlemeler devreye girerek bazı yöntemler vardır. Peki ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur ve süreç nasıl işler? İşte mirasçıların borç ödeme durumları...

Türk Boğazları'ndan alınan geçiş ücretlerinde yeni düzenleme: Gemilerden net ton başına 4,42 dolar alınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazları'ndan herhangi bir limana uğramadan geçecek olan gemilerden alınacak ücretlerin yeniden düzenlendiğini duyurdu. İşte detaylar...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Elektrik ve doğalgaz fatura borçları, afetzedelerin bulunduğu illerde kamu kurumları tarafından feragat edilecek. İşte, borcu silinecek illerle ilgili bilgiler...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

kooperatif kamu boçlarından sorumluluğu Haberi

kooperatif kamu boçlarından sorumluluğu

Kooperatif ortaklarının sorumluluğu!

Kooperatif ortaklarının sorumlulukları, Kooperatif Ortağı El Kitabında açıklanıyor: Kooperatif ortaklarının yukarıda belirtilen haklarının yanı sıra, kooperatife karşı ödevleri (sorumlulukları) de vardır. 


Sermaye koyma borcu ve aidat ödeme yükümlülüğü:

Kooperatiflerde ortaklık paylarının tamamı, kooperatifin sermayesini oluşturur. Kooperatife giren her ortağın en az bir ortaklık payı alması ve bunun bedelini kooperatife ödemesi gerekir (KK.m.19/1).


Ortaklık payının değeri Bakanlar Kurulu kararı ile arttırılabilmekte olup son olarak 147/2009 ün ve 2009/15233 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile ortaklık payı değeri 100.-TL’ye çıkarılmıştır.


Diğer taraftan, 5000 ortaklık payını aşmamak kaydıyla anasözleşme, en yüksek haddi tespit ederek bir ortak tarafından bu had dahilinde birden fazla ortaklık payı alınmasına izin verebilir (KK.m.19/1,2). 


Kooperatiflerde sermaye miktarları sınırlıdır. Bu sınırlı sermayeyle kooperatiflerin amaçlarını gerçekleştirmeleri her zaman mümkün olamamaktadır. Bu bakımdan amaçlarını gerçekleştirebilmek...