03 / 05 / 2024

kooperatif ortaklığından çıkarılma

kooperatif ortaklığından çıkarılma

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmede ortaklığın bozulacağı durumlarında belirtilmesi gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?

Kooperatiften çıkarılma nedenleri!

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince; Kooperatif ortaklığından çıkarılmayı gerektiren sebepler anasözleşmede açıkça gösterilmesi gerekiyor. Aksi halde anasözleşmede yazmayan kooperatif çıkarılma nedenleri öne sürülerek ortak çıkarılamıyor..

Kooperatif ortaklığından çıkarılma!

Kişiler, kooperatif anasözleşmesini kabul ederek kooperatife ortak olabiliyor. Bir ortağın kooperatif ortaklığından çıkarılmasını gerektirecek hususların kooperatif ana sözleşmesinde açıkça belirtilmesi gerekiyor. İşte kooperatif ortaklığından çıkarılma n

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Fransa’da Konut Bakanı Guillaume Kasbarian yaptığı açıklamada “ömür boyu HLM hakkı” şeklinde tanımlanan duruma son verme niyetinde olduklarını belirti. Böyle bir durumda milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir.

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?

İşten istifa ya da çıkarılma durumlarında sosyal güvenceden yoksun kalmak, pek çok kişi için en fazla endişe yaratan durumlardan biri.  Peki işle ilişiği kesilenlerin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı da hemen sona eriyor mu?

Siteler kooperatif tarafından yönetilebilir mi? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında kooperatif tarafından yönetilen siteleri kaleme aldı. 

Depremzedelerin karşılaştığı hukuki sorunlar nasıl çözülür?

İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında birçok farklı problem gündeme geliyor. Peki depremzedelerin, deprem ardından karşı karşıya kaldıkları problemler nasıl çözülebilir?

Ahmet Davutoğlu: Esnafımızın kiraları devlet tarafından karşılanmalı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Esnafımızın kira ve tüm faturaları devlet tarafından karşılanmalı" dedi ve kısmi kapanma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akfen GYO 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Akfen GYO'nun 2020 yılı hesap dönemine ait finansal tablolarında dağıtılabilir kar oluşmadığından kar dağıtımı yapmayacak...

Doğuş GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Doğuş GYO'nun yasal kayıtlara göre gerçekleşen 510.477.014,11 TL dönem zararı ile SPK mevzuatına göre hesaplanan (360.865.188) TL tutarındaki dönem zararının geçmiş yıl zararlarına alınmasına ve dağıtılabilir kar bulunmadığından, kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.

Veli Ağbaba: Esnafın birikmiş kira borcu devlet tarafından karşılansın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezi önünde yaptığı konuşmada esnafın kira borcunun devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Mimarlar Odası’ndan Karşıyaka imar planına dava!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

3 ay içinde işe dönenlerin emeklilik primini devlet karşılayacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni istihdam paketi geleceğini ve bu kapsamda 3 ay içinde işe dönenlerin emeklilik priminin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

kooperatif ortaklığından çıkarılma Haberi

kooperatif ortaklığından çıkarılma

Kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?

Kooperatifler ortak ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaç ve istekleri müşterek sahip olunan ve demokratik olarak kontrol edilen bir işletme yoluyla karşılamak üzere gönüllü olarak bir araya gelen insanların oluşturduğu özerk bir teşkilat olarak ifade ediliyor. 


Gayrimenkul işletme kooperatifi, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere, gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapar ve uhdesindeki gayrimenkulleri işleterek kazanç elde eder. Bu doğrultudaarsa, arazi, bina vb. gayrimenkulleri edinen bunları değerlendiren bir kooperatif türü olarak tanımlanabiliyor. Peki, kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?


Kooperatif ortaklığının bozulabilmesi için, ortaklığın bozulacağı hususların kooperatif ana sözleşmesinde açıkça belirtilmesi gerekiyor. Ana sözleşmede açıkça belirtilmeyen sebeplerden dolayı kooperatif üyeleri ortaklıktan çıkarılamıyor.


Ortak, girişte aranılan şartları sonradan kaybederse, giriş koşullarını taşımadığı halde hileli giriş yaptığı sonradan anlaşıldığında ortaklıktan çıkarılabiliyor. 


Ortaklıktan çıkarılma teklifini yönetim kurulu genel kurula...