24 / 07 / 2024

Kooperatif tasfiyeden dönüş işlemleri

Kooperatif tasfiyeden dönüş işlemleri

Kooperatif tasfiyeden dönüş işlemleri için öncelikle Ticaret Odası Başkanlığına bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte kooperatif tasfiyeden dönüş işlemleri ve dilekçe örneği bu haberde...

Kentsel dönüşüm yetkisi İZBETON'un elinden alınıyor! İzmir'de kooperatif modeli tarih mi oluyor?

İzmir'de toplamda 4 adet alanda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının İZBETON'dan alınmasını içeren ilgili gündem maddesi sonrası protokol yetkilerinin Ege Şehir Planlama A.Ş'ye devredilmesi bekleniyor.

Muhittin Selvitopu'ndan kentsel dönüşümde kooperatif modeline ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev de bulunduğu zaman içinde kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda iki yöntemi kullandıklarına dikkat çeken Selvitopu, kooperatifleşmenin henüz çok yeni bir yöntem olduğunu belirtti. Selvitopu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm süreci nasıl olacak?

İzmir'de Narlıdere'de 4 mahallede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesini Narlıdere Çatalkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Esen ve S.S. Çatalkaya Konut Yapı Kooperatif Başkanı Zeynal Koçak değerlendirdi.

Tokat'ta 4 bin 500 konutluk kentsel dönüşüm yapılıyor!

Tokat Belediyesi, kentsel dönüşümde atağa geçti. Yazıcıoğlu Kooperatif Evleri bölgesini ve bin 300 eski binanın yıkımını gerçekleştirerek 4 bin 500 konutun yapılacağı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.

Fethiye’de ulaşımda dönüşüm devam ediyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi’ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 6 kooperatif daha katıldı.

Kentsel dönüşüm Türkiye için bir fırsat!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 32.Grup (Konut ve işyeri yapı kooperatifleri) Meslek Komitesi öncülüğünde Yapı Kooperatifçiliği ve Kentsel Dönüşüm" konulu bir seminer düzenlendi...

Kentsel dönüşüm Antalya için bir fırsat!

Kentsel dönüşüm Antalya için bir fırsat. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 32.Grup Meslek Komitesi öncülüğünde Yapı Kooperatifçiliği ve Kentsel Dönüşüm konulu bir toplantı düzenlendi.

ATSO'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

ATSO'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 32.Grup Meslek Komitesi öncülüğünde 'Yapı Kooperatifçiliği ve Kentsel Dönüşüm' konulu bir toplantı düzenlendi.

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşümde uzlaşma sağlanamadı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını sürdürdüğü Bayraklı'da Cengizhan Mahallesi ve Konak'ta Ege Mahallesi'nde belediyenin tekliflerini beğenmeyen bazı hak sahipleri dernek ve kooperatif kurdu...

Kentsel dönüşümde kooperatif üyeliği!

Kooperatiften ev alındığını ancak eski malikin üyeliğinin devam ettiğini farz edelim. Bu noktada kentsel dönüşümde kim söz sahibi olur? Kooperatifte tapulu eve sahip olan taşınmaz sahibi mi? Yoksa, kooperatif üyesi mi?

Kooperatif tasfiyeden dönüş!

Kooperatif tasfiyeden dönüş işlemleri için öncelikle Ticaret Odası Başkanlığına bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte kooperatif tasfiyeden dönüş işlemleri ve dilekçe örneği bu haberde...

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşümde halkla birlikte karar alınmalı!

Kendilerinin yıllardır uyguladıkları kooperatif modeliyle vatandaşın mağdur edilmediği gibi taraflar arasında ortak akıl işletilmesinin de gerçekleştirilebileceğinin altını çizen Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Kentsel dönüşüm uygulaması nasıl başl

Kahvehaneler kafeteryaya dönüşüyor!

Kahveci esnafın bir kısmı iş yerini kapatmak zorunda kalırken bir kısmı çareyi "fast food" satarak kafeteryaya dönüşmekte buldu

Kooperatif tasfiyeden dönüş işlemleri Haberi

Kooperatif tasfiyeden dönüş işlemleri

Kooperatif tasfiyeden dönüş!

Kooperatif tasfiyeden dönüş işlemleri için öncelikle Ticaret Odası Başkanlığına bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Kooperatif tasfiyeden dönüş işlemi için gerekli olan diğer belgeler şu şekilde sıralanıyor:


-Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne hitaben yazılmış dilekçe 1 adet

-Genel kurul toplantı tutanağı noter tasdikli 2 adet -(Tasfiyeden dönüş kararı ve yeni yönetim kurulu seçimini içeren)

-Kooperatifin tasfiyesine başlanılmadığına dair Tasfiye -Kurulu raporu 1 adet aslı

-Taahhütname 1 adet

-Yönetim kuruluna ait yetki kararı noter tasdikli 2 adet

-İmza beyannamesi 1 adet (Islak İmzalı)

-Tasfiyeden dönüş bilançosu kaşe imzalı 1 adet (genel kurul tarihli)

-Diğer genel kurul evrakları


Kooperatif tasfiyeden dönüş dilekçesi..


Ticaret Odası Başkanlığına


Oda Sicil No: …………..…………



Tasfiyeden dönüş işlemi tescil ettirmek istiyoruz. Gerekli evraklar dilekçemiz ekindedir. Türk Ticaret Yasası’na uyarınca Ticaret Sicili Memurluğu’na tescilimizin yapılmasını arz ve talep ederiz.


   ...