01 / 05 / 2024

kooperatif yönetimin devredilmesi

kooperatif yönetimin devredilmesi

1163 sayılı Kanun gereğince bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif yönetim devredilebilir mi? Kooperatif yönetim devri nasıl olur?

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Konut sitesinde oturanlar dikkat: Yönetimin bunu yapmaya yetkisi yok! SON DAKİKA!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bugün bir okuyucusu, konut sitesinin çevresinde yer alan başka bir arsanın alınıp, ortak alan yapılıp yapılamayacağını sordu. İşte ayrıntılar...

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na eleştiri: ‘100 bin konutun en fazla 6 binini yaptı!’

Rize'de ziyaretlerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul'daki mevcut yönetimin verdiği konut sözünü yediğini söyleyerek, "İmamoğlu, söz verdiği 100 bin konutun sadece 6 binini yaptı" dedi.

İstanbul'da lüks konutlarda rant yarışı!

İBB Başkanı İmamoğlu, kendilerinden önceki yönetimin konut ve ticaret alanlarında 85 milyar dolar rant elde ettiğini iddia etti.  

Her 100 liralık vergi gelirinin 20 lirası faize gidiyor!

Bu yıl ilk dokuz ayda yüzde 127,3 artışla 471 milyar liraya ulaşan yönetimin iç ve dış borç faiz ödemeleri geçen yılın tamamındaki rakamı 160 milyar lira da aştı. 2024-2026 döneminde toplam 5,4 trilyon lira faiz ödemesi yapılacak.

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Bu fırsatı kaçırmayın! Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Şubat ayını indirimle karşıladı! Bu indirimler yüz güldürdü

Kaliteyi ucuza almak isteyenlerin en büyük adresi olan  Tarım Kredi Kooperatif Marketleri yine ucuzluk yaparak gündeme geldi. Büyük indirimlerin yapıldığı Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin fiyat listesinin merak edenler haberimize baksın.

Tarım Kredi Kooperatif Market yılbaşı özel indirimlerini kaçırmayın! 29 Aralık 2022 fiyat listesi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Market’te yılbaşı özel indirimleri dikkat çekti. Kuruyemiş başta onlarca üründe yılbaşı özel indirimi bulunuyor. İşte 29 Aralık 2022 fiyat listesi…

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Türkiye'nin önde gelen perakende ürün marketleri BİM, ŞOK ve A101'e rakip olarak Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde yıldan yıla katlanarak artan zarar tablosu nedeniyle Genel Müdürü Bayramali Yıldırım istifa kararı aldı.

Kapanan şirket ve kooperatif sayısında büyük artış! İşte detaylar…

Mayıs 2022’de kapanan şirket sayısı, 2021’in aynı ayına göre yüzde 259,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 671,4 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısıysa yüzde 122,2’ye yükseldi.

A101, Tarım Kredi Kooperatif, Migros sebze meyve ürünlerine büyük indirim yaptı! İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi!

Girdi maliyetlerinin yükselmesiyle artan sebze meyve fiyatlarında kampanya haberleri gelmeye başladı. A101, Migros ve Tarım Kooperatif Market'te bazı ürünler indirime girdi. İşte 18 Nisan 2022 indirimli fiyat listesi...

Konut sitesinde oturuyorsanız dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitelerde yönetimin kendi kararlarıyla değişiklik yapıp yapamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

kooperatif yönetimin devredilmesi Haberi

kooperatif yönetimin devredilmesi

Kooperatif yönetim devri!

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor. 


Kanun gereğince bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.


Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteberdir.


Sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamaz. Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabilir.


Ana sözleşme, Ticaret Bakanlığına verilir. Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan...