19 / 05 / 2024

Kooperatifin denetimi nasıl olur

Kooperatifin denetimi nasıl olur

Kooperatiflerin denetimi nasıl yapılıyor, merak ediyorsanız kooperatifin denetimi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organ kooperatif yönetim kurulu oluyor. Kooperatif yönetim Kurulu en az üç üyeden kuruluyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kooperatif feshi nasıl yapılır?

Bir kooperatifin konut inşası için toplandığını ve konutlarını yaparak tapularını üyelere dağıttığını düşünelim. Bu durumda kooperatif feshi nasıl yapılır? İşte kooperatif feshi işlemleri..

Kooperatif denetim kurulu nasıl oluşur?

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Denetçiler, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik ediyor. Peki, kooperatif denetim kurulu nasıl oluşur? Denetim kurulu kooperatif yönetimini nasıl denetler?

Apartman denetimi nasıl yapılır?

Apartmen yöneticisi, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetleyebiliyor. Peki, apartman denetimi nasıl yapılır?

Kooperatif nasıl kapatılır?

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabilen kooperatifin ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif dağılma nedenleri nelerdir? Kooperatif nasıl kapatılır?

Kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir?

Kooperatif yönetim kurulu; kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak ifade ediliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir? Yönetim kurulu üyelerinde hangi şartlar aranır?

Site yönetimi nasıl denetlenir?

Sitede yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atar. Peki, site yönetimi nasıl denetlenir? İşte site yönetimi denetimi esasları..

Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Site yöneticisi, kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Site yönetiminin yükümlülüğünde olan görevlerin yerine getirilip getirilmediği kimler tarafından kontrol ediliyor? Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Kooperatif üyeliğinden nasıl çıkılır?

Kooperatifler Kanunu gereğince kooperatif ortaklığına girmek için de kooperatif üyeliğinden çıkmak için de kooperatifin ana sözleşmesine uygun davranış sergilenmesi gerekiyor. Peki kooperatif üyeliğinden nasıl çıkılır?

Kooperatif üyeliği nasıl devredilir?

Kooperatiflere ortak olunabilmesi için bir diğer kooperatifin ortaklığı devralınabiliyor. Peki, kooperatif üyeliği nasıl devredilir? Kooperatif üyeliği devrinin noterde yapılması gerekir mi? İşte kooperatif hisse devri..

Çevre denetimi nasıl yapılır?

Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etmek için yapılan çalışmalar "çevre denetimi" faaliyetleri kapsamında yapılıyor. Peki, çevre denetimi nasıl yapılır?

Yapı denetimi hesabı nasıl yapılır?

Yapı denetimi hesabı nasıl yapılır?: Yapı denetimi hesabı için; Yapı Denetim Kanunu ile öngörülen hizmet bedellerini karşılamak üzere, Bakanlıkça Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerinde emanet hesapları açılıyor...

Kooperatifin denetimi nasıl olur Haberi

Kooperatifin denetimi nasıl olur

Kooperatifin denetimi!

Kooperatiflerin denetimi ile ilgili hususlar Kooperatifler Kanunu kapsamında veriliyor. Kanuna göre kooperatifin denetimi için en az bir yıl çalışmak üzere bir veya daha çok denetçi seçilebiliyor.


Denetçilerin, işletme hesabı ile bilançonun defterlerle uygunluk halinde bulunup bulunmadığını, defterlerin düzenli bir surette tutulup tutulmadığını ve işletmenin neticeleriyle mameleki hakkında uyulması gerekli olan hükümlere göre işlem yapılıp yapılmadığını gibi durumları denetlemeleri gerekiyor. Kooperatifin denetimi ile ilgili diğer kanun hükümleri aşağıda sıralanıyor;


C) Denetçiler:

I – Seçim:

Madde 65 – Denetçiler, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik eder.

Genel kurul, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Genel kurul yedek deneçiler de seçebilir. Denetçilerin ve yedeklerinin kooperatif ortaklarından olması şart değildir.

(Ek: 6/10/1988 - 3476/16 md.) 56 ncı...