12 / 08 / 2024

korna sesleri azaltılacak

korna sesleri azaltılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı trafikte yaşanan gürültü kirliliğini önlemek için proje geliştirdi. Gereksiz çalınan korna sesleri, hem trafikteki sürücüleri, hem de çevre de ki insanları rahatsız edici bir noktaya ulaştı...

UKOME duyurdu! İstanbul'a yeni deniz yolu hattı geliyor...

İstanbul'a yeni deniz yolu hattı geleceği kaydedildi. İstanbul'da Tuzla-Pendik-Büyükada deniz yolu hattı oluşturulması İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kararlaştırılmış oldu. Bostancı, Maltepe ve Kartal iskelelerine yoğunluk azaltılacak.

Kredi kartı olanlar dikkat! TÜRKBESD'ten kredi kartı uyarısı geldi! 

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği, kredi kartlarına gelecek olası bir düzenlemeyle ilgili  değerlendirmede bulundu. Kredi kartı olanlar dikkat, taksitler azaltılacak mı?

Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde imar uygulamasının yenilenmesi önergesi kabul edildi: Kesinti miktarı azaltılacak!

Pendik'teki Ertuğrulgazi Mahallesi halkı tarafından ‘İmar uygulamasının yenilenmesi, mevzuata uygun düzenlenmesi, kesinti miktarlarının azaltılması’ talebini öngören önerge Pendik Belediye Meclisi’ne kabul ettirildi. İşte ayrıntılar...

Hem vasıflı çelik üretimi artırılacak hem de cari açık azaltılacak!

Vasıflı çelik üretimini artırmayı hedefleyen Hasçelik, iki yeni tesis ve modernizasyon için 200 milyon euro yatırım yapacağını duyurdu. Hasçelik CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, “Her iki yatırımımızla bir taraftan vasıflı çelik üretimini artıracağız ve bir taraftan da cari açığın azaltılmasına katkı ve

Gayrimenkul sektöründe karbon emisyonları azaltılacak!

Gayrimenkul sektörünün karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu olduğunu anımsatan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç sektörde iş yapış şekillerinin değişmesi gerektiğini dile getirdi. 

Merkez Bankası'nın sıkılaştırma hamleleri sürüyor: Repoda BIST kotasyonu azaltılacak!

Merkez Bankası, BIST repo pazarında yapılan fonlamanın gerektiği zamanlarda azaltılabileceğini bildirdi.

Kredi faizlerindeki indirim konut stoklarını azaltacak!

Kredi faizlerindeki indirim inşaat ve otomotiv sektöründe yeni bir talep artışı ile hem stokların azaltılacak hem de önemli bir ekonomik faaliyet başlatılacak.

Petrol üretimi 9,7 milyon varil azaltılacak!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkeler, gelecek aydan itibaren günlük ham petrol üretimlerini 9,7 milyon varil azaltma kararı verdi.

COVID-19'un mülkiyet ve imar sorunlarına etkisi azaltılacak!

Koronavirüsün mülkiyet ve imar sorunlarına etkisini azaltmak için Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu...

Balıkesir'de depreme karşı doğru yapılaşma anlatıldı!

Kentsel Dönüşüm ve Planlama Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haluk Selim, zeminin özelliğine göre yapılması planlanan yapılaşmanın depreme neden olacağı hasarı azaltılacak.

İkinci konutunu alacaklar dikkat!

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre; üretken olmayan yatırımların cazibesi azaltılacak. Buna göre; ikinci ve sonraki konut alımlarında vatandaşların kullandığı kredilerin faiz oranlarının farklılaştırılması da öngörülüyor.

İnşaat sektörüne tamamlama finansman desteği geliyor!

İnşaat sektöründeki durgunluğun önüne geçmek için tamamlanmaya yakın inşaat projelerine finansman desteği sağlanacak. Bu sayede durgunluk kaynaklı istihdam kayıpları azaltılacak...

İmar değeri artışlarından kamu pay alacak!

11. Kalkınma Planı’nda önceliklerinden birinin yurtiçi tasarrufları arttırmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Konut alımlarının cazibesi azaltılacak, imar değeri artışlarından kamu pay alacak” dedi.

korna sesleri azaltılacak Haberi

korna sesleri azaltılacak

Kavşaklara lüzumsuz yere korna çalınmamasına dair uyarı levhaları asılarak gürültü kirliliğinin önüne geçilecek. Pilot il olarak Gaziantep de uygulanacak proje yurt geneline yaygınlaştırılacak.


Gereksiz çalınan korna sesleri, hem trafikteki sürücüleri, hem de çevre de ki insanları rahatsız edici bir noktaya ulaştı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı trafikte artan gürültü kirliliğini önlemek için harekete geçti. Gaziantep de uygulanıp Türkiye geneline yaygınlaştırılacak proje ile Trafikte yaşanan gürültü azalacak.


Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, proje kapsamında Gaziantep ilinin ana caddeleri üzerine lüzumsuz yere korna çalınmamasına dair uyarı levhaları asacak.


Gaziantep de 162 adet ışıklı kavşak ve 500 civarında ışıksız kavşak noktasına “Korna Çalmakla Trafik Açılmaz, Yaşlıların Huzurunu bozma, Gereksiz korna çalma, Sarı Işık Yanar Yanmaz Korna Çalınmaz” gibi uyarı levhaları asılacak.


Ayrıca hazırlanacak el ilanları ile vatandaşların...