06 / 05 / 2024

Koronavirüs bahçeli müstakil ev

Koronavirüs bahçeli müstakil ev

Koronavirüs salgınıyla beraber konut tercihleri ve öncelikleri de değişmeye başladı. Salgın, bahçeli ve müstakil evlere olan talebi artırdı. Talep artışından dolayı fiyatlarda da yüzde 25 artış meydana geldi...

Bursa'da uçan çatı müstakil evin üstüne kondu! Görenler gözlerine inanamadı

Bursa'da saatteki hızı 84 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle 3 katlı binanın çatısı, tek katlı müstakil evin üstüne düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken çatının düşme anı saniye saniye görüntülendi.

Emekli maaşına seyyanen zam gelecek mi? Bahçeli'nin sözleri sonrası kulisler hareketlendi

Temmuz 2023 için SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin yüzde 25 zam alacağı belirtilmiş ancak emekliler bu rakamın az olduğundan dem vurmuştu. Devlet Bahçeli'nin sözleri sonrası Meclis koridorlarında emekliye zam oranının yükseltilebileceğinin konuşulduğu ortaya çıktı.

Bahçeli'den emeklilere son dakika müjdesi: Maaşlara 8 bin 77 TL'lik seyyanen zam yapılsın!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında emekli maaş zammına ilişkin açıklamada bulundu. Bahçeli, 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emeklilere de uygulanması gerektiğine dikkat çekti. İşte Bahçeli'nin açıklamaları...

Ev alacaklara son dakika müjdesi: O ilde bahçeli ev satılıyor! Bu tarihe aman dikkat! 

Kastamonu İl Özel İdaresi, Kastamonu ili, İnebolu ilçesi, Camikebir Mahallesi, Müezzin Mevkiinde yer alan tek katlı ev ile bahçesini satıyor. Peki Kastamonu İnebolu'da yer alan bahçeli evin fiyatı ne kadar? 

Mesa Mesken yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul'da sayısız konut projesi hayata geçiren Mesa Mesken yeni yatırımlar için düğmeye bastı. Firma yeni projelerinde bahçeli müstakil konutlar inşa edecek. 

Müstakil konut fiyatlarında son durum ne?

Koronavirüs salgını ile beraber tercih edilmeye başlanan müstakil konutlara yapılan masrafların çoğu yatak odaları, misafir odaları, mutfak, banyo, balkon gibi alanlara harcanıyor. Peki, müstakil konutlar gerçekten pahalı mı? sektörde son durum ne? 

2021'de müstakil konutlara ilgi arttı!

Yılın ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 88.4 yükselerek 63 bini geçti. Bu dönemde koronavirüs etkisi sebebiyle müstakil konutlar için alınan ruhsat sayısında artış yaşandı. 

Müstakil konut satışlarına pandemi etkisi!

Koronavirüs salgını sonrasında ilgi odağı olan müstakil ev satışlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Bu dönemde müstakil evler ve prefabrik ev satışları iki kat arttı. 

Bahçeli konutlara pandemi piyangosu!

Bahçeli konutlara olan rağbet, Kovid-19 salgınında zirveye çıktı. Son 1.5 senede daha büyük, balkonlu ve müstakil bahçeli konut satışları uçuşa geçerken, bu evlerin fiyatları diğer konutlara göre 2 kat arttı. 

Pandemi bahçeli evlerin fiyatlarını uçurdu!

Koronavirüs salgını sonrasında izole yaşam sürmek isteyen vatandaşlar bahçeli ev arayışlarına girdi. Özellikle tatil bölgelerinde artan talep ile birlikte geniş balkonlu bahçeli evlerin fiyatları tavan yaptı. 

Müstakil konutlarda talep patlaması!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını konut tiplerinde köklü değişiklere neden oldu. Özellikle son bir yıl içerisinde müstakil konutların bulunduğu alana göçler artmış durumda.

Müstakil evlerde talep patladı!

Tapusorcom tarafından yapılan araştırmaya göre; koronavirüs salgını sonrasında müstakil evlerde talep patlaması yaşandı. Özellikle İstanbul, İzmir ve Muğla'da müstakil konutların değeri arttı. 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Koronavirüs bahçeli müstakil ev Haberi

Koronavirüs bahçeli müstakil ev

Küresel salgın koronavirüs, vatandaşın konut tercihini de değiştirdi. 'Evde kal' tedbirleriyle vatandaşların evden çıkmadığı, işlerini de evden yürüttüğü şu günlerde, iş merkezlerine uzak, şehrin çeperinde bulunan müstakil konutlarda talep artışı yaşanıyor.

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; ülke genelinde müstakil ve bahçeli konutlara talep arttı. Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağının da uygulanmasıyla beraber, evde kalan vatandaşların bahçeli evde yaşamaya duyduğu ilgi artıyor. Konutlarda yaşanan fiyat artışına ilişkin sektör temsilcileri açıklamalarda bulundu. 

YÜZDE 25 ARTIŞ VAR

Endeksa'nın analizine göre, ülke genelinde müstakil konutların satış fiyatlarında ortalama yüzde 25, kira fiyatlarında ise yüzde 18 artış yaşandı. Endeksa.com Genel Müdürü Görkem Öğüt, "Müstakil konutlara ilgi son günlerde arttı. Bu durum satış ve kiralarda da artışa sebep oldu. Fakat henüz pazarda bunu karşılayacak...