06 / 05 / 2024

koronavirüs yazlık satışları

koronavirüs yazlık satışları

Koronavirüs sürecinde bir yandan köye dönüş devam ederken, diğer yandan “İstanbul’dan ayrılma arzusu” olan aileler farklı şehirlere taşınıyor. Bu dönemde yazlıklar da kışlık olarak kullanılacak.

Kıbrıs ikiye bölündü: Emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırdı, Kuzey Kıbrıs'ta kriz var! 

Kıbrıs'ta emlak piyasasında yaşananlar dikkatleri çekiyor. Açıklananlara göre, emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırarken, Kuzey Kıbrıs'ta kriz yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Isıtıcı satışlarında büyük artış! Simtech Km1714 quartz ısıtıcı ne kadar?

Ekim ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde havalar hissedilir derecede serinlemeye başladı. Kasım ayıyla beraber sıcaklıkların oldukça düşmesi beklenirken, ısıtıcı satışlarında da artış başladı. Simtech Km1714 quartz ısıtıcı, özellikleriyle göz doldururken, fiyatı da merak konusu oldu.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Sur Yapı Antalya’da 4.500 TL kiradan daha ucuza taksitle yazlık! 

Sur Yapı Antalya'daki projesinde satışlar devam ediyor. Bu kapsamda Sur Yapı Antalya’da 4.500 lira kiradan daha ucuza taksitle yazlık satılıyor. 

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Motor satışları resmen katlandı! Sıfır almak isteyen 3-4 ay bekliyor: En düşük fiyatlı motosiklet 150 bin TL!

Yılın ilk 7 ayında yapılan motosiklet satışları, geçtiğimiz yılın tamamındaki satışları geride bıraktı. Sıfır motor almak isteyenler 3-4 ay bekliyor. Hemen almak isteyenden 30 bin TL fark isteniyor. Peki motosiklet fiyatları ne kadar? 

2023'ün ilk yarısında konut satışları yüzde 22 azaldı! Toplam 565 bin 769 konut satıldı!

2023 yılının ikinci çeyreğinde konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,5 geriledi. İşte ‘GYODER Gösterge’ 2023-2. Çeyrek Raporu'nda yer alan rakamlar...

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Sıfır otomobil satışlarında yeni dönem resmen başlıyor! Zamlara barkodlu tedbir

Sıfır otomobil satılarında yeni dönem için çalışmalara başlandı. Sağlık sisteminde ilaç barkodlarına benzer bir sistem ile sıfır araçlarda üretim halinden müşteriye ulaşana kadar tüm anlar, kontrol altına alınacak...

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

Otomobil satışlarında yeni düzenleme! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomotiv sektörüne yönelik yeni kararlarını duyurdu. Buna göre 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi uzatıldı ve kapsamı da genişletildi. Ticari faaliyet şeklinde değerlendirilen bireysel satışlar da 6 ay 6 bin kilometre sınırı kapsamına alındı.

koronavirüs yazlık satışları Haberi

koronavirüs yazlık satışları

Pandemi riski altında, şehirlerarası göç de yeniden şekillenmeye başladı. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, ‘Kovid-19 göçü’ özellikle İstanbul’daki beyaz yakalıların hareketiyle başladı. Yeni inşa edilen yollar ve uzaktan çalışma avantajlarını kullanan beyaz yakalıların, aileleriyle birlikte ‘daha dingin’ bir hayat için gözde yerleşim yerleri İzmir, Bursa, Çanakkale... Yazlık beldeler Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Foça, Seferihisar ise pandemi nedeniyle kış aylarında da konaklamak için seçiliyor.

‘En somut örnek’

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan, konuyla ilgili olarak, şunları söyledi: “Kovid-19’un farklı toplumsal kesimler üzerinde farklılaşan etkileri olacak. Bu kesimlerin Kovid-19’dan olumlu ya da olumsuz etkilenme biçimleri ile yayılımı arasındaki etkileşim sürecek. İstanbul ve İzmir’i tatil beldelerine bağlayan otoyollar ve beyaz yakalılar için uzaktan...