04 / 05 / 2024

Koronavirüsle köylere ilgi arttı mı

Koronavirüsle köylere ilgi arttı mı

Tüm dünyayı etkisi altın alan COVID-19 pandemisi ya da koronavirüs pandemisi, köylere ilgiyi artırdı.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

İBB'den 100. yıla özel İstanbullulara müjde: Vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar sınırsız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar 11 bin noktada sınırsız internetin sınırsız olacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, iş arayanlara büyük bir fırsat sunuyor: Personel alımları başladı!

Son haberlere göre, iş arayan bireyler internet üzerinde yayınlanan ilanlara büyük bir ilgi göstermektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da personel alımı yapacağı duyurulmuştur. Bu önemli fırsatla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Subaru Forester'dan kara haber! Dev zam geldi! 20 Aralık 2022 fiyat listesi...

Subaru Forester’ın Aralık ayı fiyatları belli oldu! Subaru Forester’ın fiyatındaki büyük artış ilgi odağı oldu. Subaru Forester'ın fiyatı nedir? 20 Aralık 2022 tarihli fiyat listesi için tıklayınız…

Demirde herkesi şaşkına uğratan gelişme! Ne olduysa aniden oldu

Çin'de demir cevheri vadeli fiyatları arz endişeleri ve koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi sonucunda yükseldi. Dalian emtia borsasında en yoğun işlem gören kontrat olan Eylül teslimatlı demir cevheri vadeli kontratı DCIOcv1 Cuma günü yaklaşık 3 ayın en büyük haftalık düşüşünü kaydettikten son

Çin'deki koronavirüs kısıtlamaları petrol fiyatlarını düşürdü!

Çin, bugün Şanghay şehrinde Covid-19 salgınının başlamasından bu yana en kapsamlı kısıtlamaları uygulamaya başladı. Petrol fiyatlarında ise Çin'in Şanghay kararının ardından talebin düşeceği endişeleri nedeniyle düşüşe geçti. İşte ayrıntılar...

Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseliyor!

Dünyada bütün dengeleri değiştiren koronavirüsle sık sık gündeme gelen Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseldi.

San Francisco'da koronavirüsle zirve yapan evsizlik krizi çözülemiyor!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da senelerdir çözülemeyen evsizlik probleminin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber zirve yaptığı, diğer bir taraftan COVID-19 salgını sebebiyle kentte konut inşasının yavaşladığı belirtildi.

Ofisler yazlık evlere taşındı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle birlikte ofisler de yazlık evlere taşındı...

Yeni trend: Köy evleri ve bungolovlar!

Pandeminin etkisiyle Türkiye'nin köylerine ilgi arttı. Denizin kenarında ya da denize sadece birkaç kilometre uzaklıkta olan bu köyler tatilcilerin yeni adresi oldu.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Köy evi maliyeti 2021!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin etkisiyle beraber şehirden köylere göç başladı. Peki köyde ev inşa etmenin maliyeti nedir? İşte köy evi maliyeti 2021...

Koronavirüsle köylere ilgi arttı mı Haberi

Koronavirüsle köylere ilgi arttı mı

Tüm dünyayı etkisi altın alan COVID-19 pandemisi ya da koronavirüs pandemisi, 1 Aralık 2019'da Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkmış ve hıızla dünyaya yayılmaya başlamıştı. Türkiye’de ise ilk vaka Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020 tarihinde açıklanmıştı.

Kurumsal Office Gayrimenkul firmasının sahibi Emir Özcan Geçal yaptığı açıklamada. "Aradan geçen 13 aylık bir zaman diliminde, COVID-19 3. Dalga ile dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak nüfusun yoğun olduğu büyükşehirlerde sıkışıp kalan vatandaşlar. Bir nebzede olsa, daha özgür ve rahat yaşamak için, köylere akın etmeye başladı.’’ diye konuştu.

Sözlerini şu şekilde sürdüren Geçal "83 Milyon Nüfuslu Türkiye’nin, 4/1 nin yaşadığı İstanbul ve Kocaeli ‘de yaşayan Yurttaşlar. Yaşanana bu sıkıntılı günlerde yönünü köylere çevirdi. Özellikle Kuzey Marmara Otoyolunun da açılmasıyla...