04 / 05 / 2024

KOSBİde yeni dükkanlar

KOSBİde yeni dükkanlar

İmar planlarıyla ilgili açılan davalar nedeniyle, yaklaşık bir yıldır yatırımcılara yapı ruhsatı veremeyen bu yüzden yeni tesislerin kurulamadığı KOSBİ’de, imar planı değişikliği yapıldı.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren son dakika haberi! Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor! Zam hesabı değişti..

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Trafik sigortasında zam hesabı değişti. İşte ayrıntılar...

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut fiyatlarındaki düşüş hızlandı!

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut satışlarında yaşanan düşüş bu yılın Mart ayında yavaşlasa da, konut fiyatları yıllık bazda daha hızlı düşüş gösterdi. İşte The Wall Street Journal'ın Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı o rakamlar...

BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik detay!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber bireysel emeklilik sistemi kesintisinde de ücretler güncellendi. Peki BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik açıklama...

Konut alımında yeni dönem geldi: Neler değişecek? Ev alacaklar hemen göz atın! 

Konut kredilerinde yeni dönem resmen başladı. Bundan sonra tapusu olan vatandaş, yeni bir konut daha alırsa, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi alabilecek. İşte merak edilenler...

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteren bir marka, iflasını verdi. Dükkanlarını gidip boş görürseniz şaşırmamanız gerekiyor.

Ehliyette yeni dönem! Ehliyeti olanlar hemen baksın! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Ehliyette yeni döneme ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında sürücü belgelerinin karşılıklı tanınmasını kapsayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TOKİ resmen duyurdu! O ildeki yeni konut ve dükkanlar için beklenen tarih geldi!

TOKİ resmen duyurdu... O ildeki yeni konut ve dükkanlar için beklenen tarih geldi... Hemen bakın...

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

TOKİ Elazığ projesi için düğmeye bastı! Bakın hangi ilçeye yeni konut ve dükkanlar geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elazığ projesi için düğmeye bastı...Bakın hangi ilçeye yeni konut ve dükkanlar geliyor...

İstanbul'da et fiyatlarına yeni indirim! ESK'dan sonra PERDER de fiyatları düşürdü! 

İstanbul'da et fiyatları resmen kuruma göre farklılaşıyor. İstanbul'da et fiyatlarına yeni indirim! ESK'dan sonra PERDER de fiyatları düşürdü! 

ÖTV’de yeni dönem! Araç alacak ve satacaklar için bulunmaz fırsat! Resmi Gazete’de yayınlandı!

ÖTV’de yeni düzenleme! Hem araç alacak hem de satacaklar için güzel haber verildi. İşte detaylar!

Yeni Evim Kampanyası hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacak!

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyası olan Yeni Evim Projesi’nin detayları resmen belli oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kampanyanın hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacağını söyledi.

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.

KOSBİde yeni dükkanlar Haberi

KOSBİde yeni dükkanlar


Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, (KOSBİ) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın planları onaylamasıyla davalardan kurtuldu.


İmar planlarıyla ilgili açılan davalar nedeniyle, yaklaşık bir yıldır yatırımcılara yapı ruhsatı veremeyen bu yüzden yeni tesislerin kurulamadığı KOSBİ’de, yönetmelikte yapılan değişiklikler ile yeni imar planında sanayi parselleri için yapılaşma hakkı yüzde 70’e çıktı. KOSBİ bölgede yeni parselasyon çalışmaları ile 470 olan sanayi tesisi sayısı da 950’ye yükselecek. Halen 22 bin kişinin çalıştığı bölgede yeni tesislerin kurulması ile birlikte çalışan sayısı 50 bine ulaşacak.


 KOSBİ, 1/1000, 1/5000 ve 1/25000’lik İmar planlarını Bakanlıktan onaylatırken, bundan sonra artık yatırım için sırada bekleyen firmalara yapı ruhsatları ve yapı kullanma izin belgelerini düzenleyerek vermeye başladı.


 KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, planların onaylanmasıyla birlikte sırada bekleyen yaklaşık 60 milyon dolarlık yatırımın bir...