14 / 05 / 2024

köylere imar izni

köylere imar izni

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

İBB'den 100. yıla özel İstanbullulara müjde: Vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar sınırsız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar 11 bin noktada sınırsız internetin sınırsız olacağını açıkladı.

İstanbul'un 5 ilçesinde imar izni 20 kata yükseldi! 

Megakent İstanbul'un Sultanbeyli, Ümraniye, Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören ilçelerinde imar izni 20 kata yükselirken, Bakırköy'e verilmemesi dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...

Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

Prefabrik evler, demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortamı gerektirmeyen yapılar olarak biliniyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekli mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

Dere yatağına imar izni verilmeli mi?

Son bir haftada özellikle Kastamonu'da meydana gelen sel felaketlerinin ardından yıkılan evler tartışma konusu oldu. Bölgede inceleme yapan uzmanlar bu alanlara imar izni verilmemesi gerektiğini söylüyor. 

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Arsalar için imar izni nasıl alınır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda parselasyon yapılmamış olması sebebiyle imar izni çıkartamadığını belirten okuyucu, bu durumla ilgili mahkemeye başvurduğunda sonuç alıp alamayacağını sordu.

Koronavirüsle köylere ilgi arttı!

Tüm dünyayı etkisi altın alan COVID-19 pandemisi ya da koronavirüs pandemisi, köylere ilgiyi artırdı.

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

Deniz Köken: Köylerdeki imar problemiyle ilgili çalışıyoruz!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Köylerdeki imar problemiyle ilgili genel olarak çalışıyoruz" dedi.

köylere imar izni Haberi

köylere imar izni

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; ayrıca köylere dışarıdan isteyen herkesin konut inşa etmesinin önü de açılmış oldu. Aynı zamanda bu değişiklikler, köylerdeki nüfusun giderek düştüğü bir dönemde gerçekleştirildi. 

Köyleri adeta küçük kentler hale getirecek düzenlemelerin iptal edilmesi amacıyla Danıştay'a dava açıldı. İtiraz dilekçesinde köy hayatı, tarım, yayla, kıyı ve ormanların geleceğiyle ilgili endişelere yer verildi. 

AYNI PARSELE 3 VİLLA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 11 Temmuz tarihinde yönetmeliğin 4'üncü maddesinde gerçekleştirdiği değişiklikle, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alan ve civarına yeni bir tanımlama yaptı. Yönetmelik değişikliğiyle, 30 büyükşehir sınırında...