02 / 05 / 2024

kredi cayma hakkı

kredi cayma hakkı

Tüketici Kanunu kapsamında tüketici kredileri ve konut finansmanına yönelik yönetmelikler büyük ölçüde tamamlandı. Vatandaşa hem tüketici hem konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer maliyet unsurlarında indirim yapılacak.

1,5 milyon TL'lık konut kredisine hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Konut kredisi çekmek için plan yapan vatandaşlar bankaların verdiği son kredi maliyetleri hakkında araştırma yapıyorlar. Buna göre, 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisi hangi bankada kaç Türk Lirası taksitle verilmekte?

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları hakkında açkılamalarda bulundu. Yapılan açıklama kapsamında kredi ve burs miktarına gelen zam oranı da belli oldu. İşte 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarının detayları...

Tarım Kredi Market büyük indirim şenliğini duyurdu: Bu indirim için yarın son gün

Tarım Kredi Market, sadece 2 gün boyunca geçerli olacak büyük bir indirim etkinliğini duyurdu. Bu kısa süreli indirim fırsatından yararlanmak isteyenler, acele etmeliler. İşte Tarım Kredi Market'in indirim etkinliği hakkında merak edilen tüm bilgiler...

Alışverişte yeni dönem: Kredi kartı yerine IBAN kullanımı

Kredi kartlarıyla ilgili son yaşanan gelişmeler vatandaşların alışveriş alışkanlıklarında önemli değişiklikleri beraberinde getirdi. Bu durum aynı zamanda işletme sahiplerini yüksek oranlardaki komisyon ücretleri ile karşı karşıya bıraktı. İşte IBAN’la alışveriş hakkında bilgiler…

Tarım Kredi Market'ten 1 kg tereyağında dev indirim: 185 TL'ye düştü

Tarım Kredi Market, tereyağı fiyatlarında büyük bir indirime gitti. Artık 1 kilo tereyağı daha uygun bir fiyata alınabilecek. Tereyağı indirimi hakkında merak edilen tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz...

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Yapı Kredi'den flaş açıklama. Bunu yapın hemen kazanın

Yapı Kredi'den yeni kampanyaları hakkında flaş bir açıklama geldi. Banka tarafından söylenenleri yerine getiren vatandaşlar hem kendileri kazanacak hem de yakınlarına kazandıracaklar.

Yapı Kredi'den promosyonda flaş rakam. İşte açıkladıkları para miktarı

Yapı Kredi, promosyon konusunda sınırları zorlayan bir rakama imza attı. İşte Yapı Kredi'nin promosyon kampanyası hakkındaki detaylar.

Resmi Gazete'de yayımlandı. Kredi kartı faizleri hakkında flaş gelişme

Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar göre kredi kartı faizleri hakkında kullanıcıları üzecek bir gelişme yaşandı. Alınan kararla birlikte kredi kartı faiz oranlarında artışa gidildi.

Finansbank yönetim katı çıldırdı. Verdikleri faiz oranı inanılmaz

Bankalar tarafından vatandaşlara kredi faizleri hakkında duyurular yapılmaya devam ediliyor. Finansbank da vatandaşlara yönelik çok önemli bir kredi kampanyası hazırladı.

Akbank tek mesaja 250 bin TL verecek

Şu sıralar kredi arayan vatandaşlar hangi bankadan daha avantajlı kredi alabileceklerini araştırıyorlar. Akbank tarafından vatandaşlara kolay kredi verilmesi hakkında önemli bir duyuru yapıldı.

Emekliler hakkında flaş açıklama. Zammı daha yeni almışlardı

Emekli zammının belli olmasının ardından bankalardan da emekliler hakkında yeni adımlar gelmeye başladı. TEB emeklilere yönelik yeni kredi paketini duyurdu.

kredi cayma hakkı Haberi

kredi cayma hakkı

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren iki düzenleme daha hayata geçiyor. Tüketici Kanunu'nun uygulanmasına yönelik hazırlanan yönetmeliklerden tüketici kredileri ve konut finansmanı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen yönetmelikle birlikte, vatandaşa hem tüketici hem de konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer maliyet unsurlarında indirim yapılacak. Tüketici, bildirim tarihinden itibaren en geç altmış gün içinde borcun tamamını ödediği ve kredi kullanmaya son verdiği takdirde faiz artışından etkilenmeyecek.


14 günde cayma hakkı


Belirli süreli tüketici kredisi sözleşmelerinde faiz oranı sabit olarak belirlenirken temerrüt hali de dahil olmak üzere, tüketici işlemlerinde bileşik faiz uygulanmayacak. Tüketicinin yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamayacak. Tüketici kredisi sözleşmeleri yönetmeliğine göre tüketicinin kredi itibarının değerlendirilmesi sonucunun olumsuz olması nedeniyle...