30 / 07 / 2024

kredi evrakları talebi

kredi evrakları talebi

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kredi kullanan tüketicilerin aldıkları bu hizmetin sonrasında bankalardan aldıkları bilgi, belge ve evrakları kaybetmeyi halinde bir daha talep etmelerinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti...

ATO'dan, ticari kredi kartları için 'taksit sayısı artsın' talebi geldi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ticari kredi kartlarında uygulanacak olan taksit sayısının artırılmasının üretime ve ticarete olumlu yansıyacağını açıkladı. 

Konut kredisi alırken gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredisi, ev satın almak isteyen kişilere sağlanan maddi destek fırsatıdır. Bu kredi, belirli değerlendirmeler sonucunda belirlenir ve bireylere hak tanınır. Peki konut kredisi alırken hangi evraklar gereklidir ve en önemli evraklar nelerdir? İşte konut kredisi ile ilgili bilgiler...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi için bankalar emeklilere kredi veriyor mu?

Milyonlarca emeklinin merak ettiği konuların başında gelen banka kredileri araştırılmaya devam ediyor. Emeklilere bankaların kredi verip vermediği belli oldu. Peki bankalar emeklilik için ne kadar kredi veriyor? Kredi için gerekli evraklar neler?

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Banka Kredi Anketi'ne göre, Avro Bölgesi'nde hem firmalar hem de hanehalkının kredi talebi keskin bir biçimde azalış gösterirken, bankaların takipteki kredilere yönelik endişesi de artıyor.

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi talebi!

İzmir’in Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremde 8 bina kısmen, 5 bina da tamamen yıkıldı. Evlerinden olan İzmirli depremzedelerin, faizsiz kredi bekleyişi devam ediyor...

İnşaat sektöründeki yüksek maliyetler ve kredi faizlerinin düşürülmesi mecliste!

İnşaat sektöründe görülen yüksek girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşürülmesi talebi TBMM gündemine taşındı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Kentsel dönüşümde kira yardımı ve kredi birlikte olsun talebi!

Yeni düzenleme ile binasını güçlendirmek isteyenlere verilen 50 bin TL kredi 80 bin TL'ye evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenlere verilen 125 bin TL kredi 200 bin liraya TL'ye yükseltildi. Vatandaşlar, kira yardımı alırsa kredi alamıyor. 

Kovid-19 krizinde Alman firmaların kredi talebi arttı!

Bu yılın ilk çeyreğinde Alman şirketlerin yüzde 29,3’ü kredi talebinde bulundu.

0.64 faizli kredi başvurusunda gerekli evraklar neler?

0.64 faiz oranıyla konut kredisi kullanarak ev satın almak isteyen vatandaşlar bankaların konut kredisi şartlarını araştırmaya başladı. Peki konut kredisi çekebilmek için bankaların istediği evraklar neler? İşte detaylar...

Konutta kredi fırsatı talebi artırdı!

Konut kredi faizlerinin 0.64'e düşürülmesiyle birlikte konut sektörü canlandı. Konut alımlarını erteleyen vatandaşlar, düşük faizlerle birlikte harekete geçti...

Konut kredisi talebi bireysel kredi paketlerinin desteğiyle güçlendi!

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, "Son dönemde açıklanan bireysel kredi paketlerinin desteğiyle konut kredisi talebinin de güç kazandığı gözlenmektedir" denildi...

kredi evrakları talebi Haberi

kredi evrakları talebi

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kredi kullanan tüketicilerin aldıkları bu hizmetin sonrasında bankalardan bilgi, belge ve evrak talebinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti. 


Gaziantep'te yaşayan Özlen Ünlüçay, kullandığı tüketici kredisi nedeniyle alınan tüm masrafların geri ödenmesi ve ilgili belgelerin kendisine verilmesi için ilgili bankaya dilekçe verdi.


Banka ise "istenilen evrak ve bilgilerin daha önce verildiği" gerekçesiyle tüketicinin başvurusunu kabul etmedi. 


Daha sonra vekalet verdiği avukat aracılığıyla müracaatını yenileyen Ünlüçay'ın talebi bu kez de "müşteri sırrı" diye reddedildi. Bankadan ikinci kez olumsuz cevap alan Ünlüçay, Gaziantep 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne "muarazanın meni davası" (bilgi edinme talebi) açtı. 


Mahkeme, 12 Kasım 2013'te, bankanın Ünlüçay'ın hesaplarına dair muarazanın giderilmesi yönünde karar verdi.


Karara rağmen söz konusu belgeleri vermeyen banka, konuyu Yargıtay'a taşıdı.


Dosyayı inceleyen Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, "Kredi kullanım...