22 / 07 / 2024

kredi irtifakına kredi veren bankalar

kredi irtifakına kredi veren bankalar

Kat irtifakı; inşaat yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde sizin almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusuna deniyor. Peki,kat irtifakına kredi verilir mi?

Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme! Kart limitleri düşüyor…

​​​​​​​Ekonomik sıkılaştırma programı kapsamında kredi kartlarına getirilen düzenlemelere bir yenisi eklendi. Bankalara gönderilen talimatla, kart limiti gerekenden yüksek olanların limitlerinin indirilmesi istendi. Uygulamanın bayramdan sonra başlayacağı belirtildi.

Yapı Kredi açıkladı! Yapı Kredi'den emeklilere mayıs ayına özel promosyon fırsatı...

Yapı Kredi mayıs ayına özel emekli promosyonları için yeni kampanyalarını duyurdu. Buna göre, Yapı Kredi emekli promosyonları ne kadar oldu? Yapı Kredi emekli promosyon yenileme nasıl yapılır?

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Merkez Bankası’nın politika faizini yükselmesi, sıfır otomobillerde uygulanan kampanyaları olumsuz etkiledi. İkinci el otomobil pazarında ise kredi kartına taksit ve senetle satış dönemi başladı. Krediler nedeniyle gelinen noktada sektörün sürdürülemez noktaya geldiğini belirtti.

Opel'den tüm modellerde "Nisan" ayına özel kredi seçenekleri!

Opel Türkiye nisan ayına özel kredi seçeneklerini açıkladı. Hangi Opel modelinde ne kadar kredi kullanılacağı ve vade süreleri belli oldu.

Bankaların Mart 2024 yarışı kızıştı! Tam tamına 8 banka 0 faizle kredi veriyor! Hemen bakın!

Borcu olan vatandaşlar faizsiz kredi veren bankaları araştırıyor. Tam tamına 8 banka 0 faizle kredi veriyor. İşte o bankalar...

'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiasına son nokta! Bakan Şimşek'ten açıklama geldi..

Son zamanlarda kredi kartı taksitlerinin kaldırılacağına yönelik haberler çıkmaya başladı. Vatandaşlar merakla konunun detayını araştırırken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklama yaptı, Bakan Şimşek duyurdu...

Kredi kartlarına yeni tedbirler gelebilir!

Amerikalı banka Goldman Sachs, TCMB’nin politika faizi kararının ardından Türkiye ile ilgili hazırladığı raporu paylaştı. Goldman Sachs, gevşemenin 2024’ün üçüncü çeyrekte başlayabileceği tahminini yinelerken, kredi kartları harcamalarına yönelik tedbir beklediklerini açıkladı.

Seçimlerden sonra kredi kartına ayar geliyor! İşte kulislerden sızan düzenleme detayları!

Adeta çığ gibi büyüyen kredi kartı borçları vatandaşların da gündeminden düşmüyor. Paylaşılan bilgilere göre seçimlerden sonra kredi kartlarına ayar gelmesi bekleniyor. 

Renault Clio'da ocak ayına özel dev kampanya! 200 bin TL kredi 12 ay vade fırsatı başladı!

Renault, Clio otomobil markası için ocak ayına özel dev kampanya başlattı. Kampanyada, 200 bin TL kredi, 12 ay vade ve yüzde 1,99 faiz oranı ile araba almak isteyenlere büyük imkan sunuyor.

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Sel, fırtına ve yağıştan etkilenen KOBİ'lere müjde! 1 milyon TL'lik faizsiz kredi verilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen yerlerdeki KOBİ'lere 1 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulacağını duyurdu. İşte o kredinin tüm detayları....

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

kredi irtifakına kredi veren bankalar Haberi

kredi irtifakına kredi veren bankalar

Kat irtifakına kredi verilir mi?


Gayrimenkul satın alacaksanız satın alma işlemlerinde kat irtifakı, iskan belgesi ve kat mülkiyeti yükümlülüklerine dikkat etmeniz gerekiyor.


Kat irtifakı inşaat yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde sizin almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusuna deniyor. Yani siz diyelim ki 4.000 m2 bir arasa üzerinde 100 eşit daireden oluşan bir sitede 1 daire aldınız, yani sitenin 1/100'ü 50 m2 arsa sizin oluyor ve kart irtifakı tapusunda aldığınız daireye ait 50 m2 arsa olarak belirtiliyor. Tapu dairesinden alınan bu tapuda, ortada daire olmamasına rağmen, yapılacak tüm dairelerin adres ve kapı numaraları belediye tarafından belirleniyor.


Kısaca kat irtifakı tapusu, inşaatı henüz başlamamış ya da inşaat halindeki ev için, müteahhit ile evi satın alan arasında yapılan karşılıklı bir anlaşmadır ve tapu...