07 / 08 / 2024

kredi masrafı iadesi

kredi masrafı iadesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kendilerini BDDK personeli olarak tanıtarak kredi masraf, komisyon veya kredi kartı aidatlarının iadesini sağlayacaklarını vadeden kişilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına neden oldu. Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay ortaya çıktı.

Kredi kartı kullananlara müjde! E-Devlet’ten başvurarak bu parayı alabileceksiniz!

Bir kredi kartı sahibinin yıllık kart aidatının iadesi için başlattığı hukuk mücadelesinde mahkeme yurttaşın haklı olduğuna karar verdi. Emsal nitelikteki karar için haksız yere alınan 189 liralık kart aidatının yurttaşa iade edilmesi kararlaştırıldı.

Kredi kart sahiplerine müjdeli haber! Yüksek mahkeme öyle bir karar verdi ki, herkes yararlanacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen kredi kart aidatlarının iadesi konusunda bu defa çok önemli bir gelişme yaşandı. Davaya bakan yüksek mahkeme kart sahipleri lehine karar verdi. Kart aidatınızı almak için ne yapacaksınız? Hemen bakın!

Kredi borcunu son günü gelmeden ödeyenlere havalara uçuracak flaş bir açıklama geldi!

Son ödeme tarihinden önce kredi borcunu ödeyen kişiler için müjdeli haber: Yeni bir karar alındı ve bu kişilere 15.000 TL para iadesi yapılacak.

TOKİ’ye başvuranların soruları birbiri ardına geliyor! TOKİ üzerine kredi çekilir mi? İşte yanıtlar!

TOKİ sosyal konut projelerine dair vatandaşların soruları bitmiyor. TOKİ para iadesi sorularından hemen sonra gelen TOKİ üzerine kredi çekilir mi? sorusu büyük bir çoğunluk tarafından araştırılıyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

Faizsiz konutta masraflar düşecek! Ev sahibi olmak kolaylaşacak! 

Birevim, Emin Evim, Fuzul Gayrimenkul, İmece Yatırım, Katılımevim ve Sinpaş; BDDK’dan ‘Tasarruf Finansı’ sistemi için lisanslarını alan şirketler oldu. Sektör temsilcileri, konut ve ve otomobil için ekstra kredi masrafı olmayacağına dikkat çekti. 

Bankadan kredi çekenlere güzel haber! Eğer bu şartları yerine getirirseniz ücret ve masraflar iade edilecek

Banka kredileriyle ilgili yeni düzenleme. Kredi borcunu erken ödeyen vatandaşlardan ücret ve masraf alınmayacak, ayrıca devre mülklerin satışında ön ödemeli usulü de yasaklandı.

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut kredisi kullanan tüketici dosya masrafına faiz ödemeyecek!

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyetinin verdiği dosya masrafı faizinin iadesi kararına banka tarafından yapılan itirazı reddeden Kahramanmaraş 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 855 lira 44 kuruş faizin müşteriye ödenmesine hükmetti...

TEB konut kredi faizini yüzde 1,20’ye düşürdü!

TEB, konut kredisi faizini yüzde 1,20’ye düşürdü. Dosya masrafı da alınmayan kampanya ile TEB, uygun fiyatlamayla kredi veren bankalardan biri oldu...

kredi masrafı iadesi Haberi

kredi masrafı iadesi


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK), dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması için kendilerini BDDK personeli olarak tanıtarak kredi masraf, komisyon veya kredi kartı aidatlarının iadesini sağlayacaklarını vadeden kişilere itibar edilmemesi gerektiği bildirildi. 


BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde kuruma ulaşan şikayet ve basın yayın organlarında yer alan haberlerden, kendilerini BDDK personeli olarak tanıtan kişilerin banka müşterilerine çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak bankacılık ürünlerine ait masraf ve komisyonlar ile kredi kartı aidatlarının iadesini sağlayacakları vaadinde bulunduklarının anlaşıldığı belirtildi. 


Banka müşterilerinin kişisel bilgilerini temin eden kişilerin, haksız kazanç sağlayabilecekleri uyarısı yapılan  açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 


"Kurumumuz tarafından vatandaşlarımız telefonla aranmamakta ve vatandaşlarımızın bankacılık işlemlerinde kullandıkları kişisel nitelikli bilgiler hiçbir şekil ve surette talep edilmemektedir. Herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından, kendilerini BDDK personeli olarak...