02 / 05 / 2024

Kredili evin satışı

Kredili evin satışı

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

Kredili konut satışı 76 ilde geriledi!

Konut satışları Şubat ayında artmasına rağmen, ipotekli konut satışlarının 76 şehirde gerilediği kaydedildi. Açıklanan rakamlara göre mega kent İstanbul’da toplamda yüzde 9 artış gösteren konut satışı ipotekli de yüzde 46,9, Ankara’da yüzde 53,4, Antalya’da yüzde 49,4 oranında azaldı.

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

2023'ün başında, bir evin satış fiyatı ne kadardı, şu an ne kadar? 'Çimento sudan ucuz' hesabı sosyal medyayı karıştırdı

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, çimentonun sudan ucuz olduğunu söyleyerek ev fiyatlarıyla karşılaştırma yaptı. Gazeteci Barış Esen, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bir evin satış süresi Türkiye'de 60 günden 86 güne, İstanbul'da 61 günden 91 güne çıktı!

Yüksek faiz, enflasyon, döviz kurları sebebiyle azalan konut talebi, geri dönüş sürelerinin Türkiye'ye oranla daha kısa olması ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurt dışını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Bankalar musluğu kıstı, kredili araç satışları çakıldı!

Bankaların kredi musluğunu kısmasından sonra kredili araç satışlarında sert düşüş yaşandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt konuyu değerlendirdi. 

Konut satışları Temmuz'da 100 bini aştı: Ev alanlar kredi ile değil peşin ödeyerek aldı! 

Haziranda sert düşüş gösteren konut satışları Temmuz ayında yeniden 100 bin barajını geride bıraktı. Bu dönemde yüksek faizler sebebiyle kredili konut satışı yüzde 24 gerilerken, peşin ödemeli konut satışında yüzde 27,1 artış kaydedildi. 

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

3 hisseli evin satışı nasıl yapılır? Hisseli tapuya banka el koyabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bu tapularını satmak istediklerinde neler yapmalıdır? Hisseli tapular üzerinde yapılan işlemler diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Hükümetin yeni ev kampanyasında beklenmeyen engel! Bu habere dikkat!

Evin satış bedeli düşük gösterilerek hem devletten vergi kaçırılıyor hem de vatandaşın ucuz krediye erişiminin önü kesiliyor. Bir diğer sorun ise kredilerde maaş geliri şartı…

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

Kredili evin satışı Haberi

Kredili evin satışı

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Kullandığınız kredinin teminatı olarak banka kredinizin tamamı ödenene kadar ipotek ile krediyi güvence altına alıyor. Kredinin tamamının ödenmesi halinde konut üzerindeki ipotek kaldırılıyor. 


İpotek kaldırma işlemi öncelikle bankadan evin kredisinin bittiğine dair ipotek fek yazısı almakla başlıyor. İpotek fek yazısı banka tarafından verilen kredi borcunun bittiğini gösteren belge olarak biliniyor. 


Tapu dairesinden alınan ipotek fek yazısı ile taşınmaz üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi bitmeden konutun satışı ya da devri mümkün mü?


Kredili evin tapu devri!

İpotekli ev satış işlemleri, yapılan satışa göre değişkenlik gösterebiliyor. Satış işleminin peşin yapılması halinde, bankaya olan borcun kapatılarak, bankanın aradan çıkarılması mümkün oluyor.


Başka bir yöntem ise,  eski kredi kapatılarak, yeni malik adına...