06 / 05 / 2024

kredili konur satış oranları

kredili konur satış oranları

Konut kredi faizleri firmaların ve bankaların girişimiyle yüzde 0.70’e inince kredili satış Ekim’de yüzde 71.8 artarak 48 bin 110’a çıktı ve rekor kırdı. Ekim’de Türkiye genelinde 130 bin 274 konut satıldı.

Konut sektöründe alarm zilleri çalıyor! Yerel seçimler bitti, şimdi ne olacak?

Sıkı para politikası son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe de alarm zillerini çaldırdı. En son açıklanan TÜİK verileri kredili konut satışlarında yaşanan sert düşüşler oldukça dikkat çekti.

Kredili konut satışı 76 ilde geriledi!

Konut satışları Şubat ayında artmasına rağmen, ipotekli konut satışlarının 76 şehirde gerilediği kaydedildi. Açıklanan rakamlara göre mega kent İstanbul’da toplamda yüzde 9 artış gösteren konut satışı ipotekli de yüzde 46,9, Ankara’da yüzde 53,4, Antalya’da yüzde 49,4 oranında azaldı.

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Bankalar musluğu kıstı, kredili araç satışları çakıldı!

Bankaların kredi musluğunu kısmasından sonra kredili araç satışlarında sert düşüş yaşandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt konuyu değerlendirdi. 

Konut satışları Temmuz'da 100 bini aştı: Ev alanlar kredi ile değil peşin ödeyerek aldı! 

Haziranda sert düşüş gösteren konut satışları Temmuz ayında yeniden 100 bin barajını geride bıraktı. Bu dönemde yüksek faizler sebebiyle kredili konut satışı yüzde 24 gerilerken, peşin ödemeli konut satışında yüzde 27,1 artış kaydedildi. 

Samsung RT38K50AQWW Üstten Donduruculu Buzdolabı kredili ödeme ayrılığıyla satışa çıktı!

Cep telefonu, bilgisayar ve televizyon gibi elektronik araçlarda kendini fazlasıyla ispatlayan Samsung, beyaz eşya konusunda da epey iddialı bir konumda yer alıyor. Samsung, RT38K50AQWW Üstten Donduruculu Buzdolabı’nı kredili ödeme imkânıyla satışa çıkardı.

Dilovası Modern Sanayi Sitesi 2. Etap'ta atölyeler satışta! 120 ay vade fırsatıyla! 

Dilovası Modern Sanayi Sitesi'nin 2. etabında yer alan atölyeler 120 ay vade ve banka kredili ya da 60 ay vade 0 faiz fırsatıyla satışa çıktı. Projede metrekare birim fiyatı 37 bin TL'den başlıyor...

Konutta limitli kredi engeline yeni çözüm! Zincirleme alım-satımlar katlandı!

Konut satışlarında banka kredili alımların payı gittikçe düşerken, bankaların daha az sayıda kişiye ve sınırlı miktarda verdiği krediye erişmek zorlaşıyor. Bu sebeple tüketiciler yeni konut almak için zincirleme bir satış-alış modelini uyguluyor. İşte ayrıntılar...

SASA'ya kredili işlem ve açığa satış yasağı getirildi

Sosyal medyanın en fazla konuştuğu hisse senetlerinden SASA Polyestere bir aylık süreyle kredili işlem  yasağı getirildi.

Kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle ev hayali kuran kişiler kendilerine uygun evi bulmak için harekete geçti. Faizlerdeki indirimin satışları artıracağı öngörülüyor. Peki kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinde sınırlı düşüş!

Kredili konut satışlarının azalmasıyla birlikte bankalardan beklenen hamle geldi. Konut kredisi faiz oranlarından son 5 haftada  0,16 puan azalma yaşandı.

kredili konur satış oranları Haberi

kredili konur satış oranları

Konut satışları, kredi faiz oranlarının düşmesiyle şaha kalktı. Ağustos ayından itibaren hem konut firmalarının hem de bankaların girişimiyle faiz oranları yüzde 0.70’e kadar gerileyince, krediyle satış Ekim’de, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71.8 artarak 48 bin 110’a çıktı ve rekor kırdı. Konut satış istatistiklerinin aylık olarak açıklanmaya başladığı Ocak 2014’ten bu yana, kredili satışlar ilk kez 48 bin seviyesini gördü. En son 1.5 yıl önce kredili satışlar 46 bin seviyesine çıkmıştı.

10 ayda 1.1 milyon satış 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Ekim ayına ilişkin konut satış istatistiklerinde en dikkat çeken veri kredili satışlar oldu. Konut satışları 2016’da bir önceki yılın gerisinden geliyordu ve yüksek faizler nedeniyle kredili satışlar da düşük seyrediyordu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ekonomide çarkları döndürmek isteyen...