05 / 05 / 2024

kripto para çeşitleri

kripto para çeşitleri

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem kripto paraların çeşitlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda, farklı ihtiyaçlar için pek çok kripto para çeşidi bulunduğunu belirtti. 

Kripto para borsalarına kısmi olarak reklam yasağı getirilecek...

Kripto para borsalarının Türkiye’de reklam yapması, müşteri hizmetleri, sosyal medya paylaşımları ve Türkçe dil desteği sunması konusunda önemli düzenlemeler getirileceği açıklandı.

Kripto para borsası Thodex'te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!

Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye iade edilen Faruk Fatih Özer’e ilişkin istenen ceza belli oldu. Sanığın 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsini istenirken mağdurların zararının 258 milyon TL olduğu öğrenildi.

E-ihracatta ve uluslararası ticarette kripto para ile ödeme giderek yaygınlaşıyor!

Düşük maliyeti, hızı ve güvenli olması nedeniyle uluslararası ticarette ve e-ihracatta kripto para ile ödemelere olan ilgi her geçen gün artıyor. Geçen yıl kripto para ile ödemeler yüzde 74 oranında artarken, gelecek dönemde kripto para ile ödemenin daha popüler hale gelmesi bekleniyor.

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kural ihlalleri nedeniyle  dava açtı.

Kripto para piyasası toparlandı! Bitcoin düşüş serisine son verdi!

Son zamanlarda risk iştahının düşük olduğu ve satışların ağır bastığı kripto para piyasası, Amerika’dan gelen haberle toparlanmaya başladı. 26.700 dolar seviyesindeki destek bölgesine tutunan Bitcoin, ABD’de borç tavanı krizinin çözüme kavuşmasıyla Senato’dan geçmesiyle yükselişe geçti.

Kripto para piyasasında yeni gelişme: Bir banka daha Bitcoin alım satım hizmeti sunacak

Kripto para piyasasında yeni bir gelişme yaşandı. Piyasadaki belirsizlik sürerken geleceğe dair adımlar da bir geliyor. Bir banka daha Bitcoin alım satım hizmeti sunacağını duyurdu. İşte detaylar…

IMF’den Bitcoin’e onay çıkmadı! İşte açıklanan 9 maddelik kripto para eylem planı...

IMF, 9 maddelik kripto para eylem planını kamuoyuyla paylaştı. Raporda Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine yasal statü verilmemesinin nedeni de açıklandı! İşte detaylar...

Netflix'te kripto para dönemi! İşte WhiteBIT-Netflix ortaklığının detayları

Avrupa’nın en popüler kripto para borsalarından biri olan Ukrayna merkezli WhiteBIT,  abone sayısı ile dikkat çeken ve ikonik bir marka haline gelen Netflix ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Avrupa’daki kulanıcılar Netflix'e kripto para ile ödeme yaparak abone olabilecek!.

Kripto para yatırımcıları okumadan almayın satmayın! Bitcoin'de 'Fed' etkisi

Fed'in son 3 toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ile birlikte kripto para birimlerinde baskı da arttı. Son dönemde 20 bin dolar seviyesinin altında kalıcılığını sağlayan Bitcoin'de düşüş eğilimi faiz kararı sonrası da devam etti.

Kripto para piyasası sarsılmaya devam ediyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar oldu? İşte 4 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, Fed Başkanı Jerome Powell’ın son açıklamasının ardından 20 bin doların altına kadar gerilemişti. Geçtiğimiz hafta başında da gösterdiği aşağı yönlü hareketleriyle piyasada karamsarlığa sebep olan Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar, psikolojik sınırın altına tutunmaya devam e

Firari kripto kraliçe tüm dünyanın gündeminde!

Yeni bir kripto para geliştirdiğini belirterek, dört sene boyunca toplamda 4 milyar dolar para toplayan ‘Kripto Kraliçe’ Ruja Ignatova, FBI’ın ‘en çok aranan 10 kişi’ listesine girdi.

Kripto Kraliçe Ruja Ignatova FBI'ın en çok arananlar listesinde! Bulana 100 bin dolar ödül!

'Kripto Kraliçe' olarak bilinen Ruja Ignatova isimli dolandırıcı, FBI'ın en çok aranan 10 kişilik listesine girdi.  Ignatova, Bitcoin'e rakip olacak bir kripto para birimi geliştirdiğini söyleyerek, binlerce kişiyi milyarlarca euro dolandırdı ve daha sonra da sırra kadem bastı.

Kripto para zengini çokça aldığı koini açıkladı! Yatırımcılar dikkat!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasasına ilgi duyan 22 yaşındaki bir genç kripto para ile bir servet kazandı. Fakat daha sonraki çöküşte milyonlar kaybetti. İşte o genç bu yüzden hala Bitcoin’e (BTC) yatırım yapıyor. İşte detaylar...

kripto para çeşitleri Haberi

kripto para çeşitleri

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem kripto paraların çeşitlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem'in Para Dergisi'ndeki yazısı şu şekilde;

Günümüzde farklı ihtiyaçları karşılayan birçok kripto para çeşidi bulunmaktadır. Ödeme sistemleri, akıllı kontrat platformları, bir dayanak varlığa sabitlenmiş kripto paralar, blokzincirler, merkeziyetsiz finans sistemleri, fan tokenlar ve veri akış platformları bunlardan yalnızca birkaçıdır. Farklı ihtiyaçlara ve taleplere göre oluşan bu kripto para çeşitleri günümüzde her geçen gün sayısını artırmaktadır. Dönem dönem kripto para ekosisteminde farklı proje türlerinin öne çıktığı da görülmektedir. 2020 yılının ikinci çeyreği sonrası merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarının yükselişine şahit olduk. Yıl sonuna doğru ise, NFT ve yapay zeka projelerinin öne çıktığı bir süreç yaşadık. 2021 yılı itibarıyla ise akıllı kontrat platformları ve fan token projelerinin...