06 / 05 / 2024

Küçük müteahhit nakitte zora mı düştü

Küçük müteahhit nakitte zora mı düştü

Orta gelirli vatandaşın nakitte kalma isteği küçük müteahhitleri de etkiledi. Mahalle aralarında inşa edilen evler müteahhidin elinde kaldı. Büyük müteahhitler ise çareyi, uzun vade ve şirket içi düşük vade farklarıyla konut satmakta buldu.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Karadeniz'de akıllara durgunluk veren yıkım! Kepçe operatörü yanlış adrese gidip yanlış evi yıktı

Samsun'da yaşanan bir yıkım duyanları şaşkına çevirdi. Kepçe operatörü yıkım için gittiği evin adresini yanlış yazınca başka birinin evini yıktı. Olay ortaya çıkınca müteahhit hemen olay yerine gitti ama iş işten çoktan geçmişti.

Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi: Yıkılmanın sebebi kolonun kesilmesi!

İzmir depreminde bir bloğu yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'na yönelik açılan davanın duruşması bugün görüldü. Sanık müteahhit  Ş.A, kendisini savundu.

Darıca'da uyanık müteahhit 24 daireyi 50 kişiye sattı!

Kocaeli Darıca'da müteahhit Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon TL ile ortadan kayboldu. Yarım kalan inşaat da uyuşturucu bağımlıların yeni yuvası oldu.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda millet bahçesi için yıkım başladı!

Eskişehir'de Atatürk Stadı'nın yıkımı başladı. Stadın yerine millet bahçesi gelecek. Yıkım ihalesini kazanan müteahhit Hüseyin Din. konuyla ilgili açıklama yaptı...

Küçük müteahhit nakitte zora mı düştü?

Orta gelirli vatandaşın nakitte kalma isteği küçük müteahhitleri de etkiledi. Mahalle aralarında inşa edilen evler müteahhidin elinde kaldı. Büyük müteahhitler ise çareyi, uzun vade ve şirket içi düşük vade farklarıyla konut satmakta buldu.

Faiz çıktı, küçük müteahhit satışta sorun yaşıyor!

Konut kredilerinde faiz oranlarının yüzde 1.14'lere gelmesi, artan terör olayları özellikle küçük ve orta büyüklükteki müteahhitlerin satışlarını vuruyor. Parası olan vatandaş da kelepirin peşinde!

İstanbul İmam Hatip Lisesi arazisinde tanıdık müteahhit!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mezunları arasında bulunduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi yıktırılıp yeniden yapılacak. 5.1 dönümlük arsaya yapılacak ‘eğitim kompleksini’ ‘16/9 Projesi’nin müteahhidi Mesut Toprak üstlenecek

Süleyman Akbıyık: Müteahhitlik hizmet yasası çıkmalı!

Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, müteahhitlik hizmet yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Akbıyık, “Bu meslek her önüne gelenin müteahhit olduğu bir alan olmaktan çıkarılmalıdır” dedi.

Murat Özdağ: Müteahhit olmanın koşulları oluşturulmalı!

Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde kurulan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği, Metin Alan'ın başkanlığında ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan KOTO Başkanı Murat Özdağ, "Artık müteahhit olmanın kuralı, koşulu, kaidesi mutlaka oluşturulmalı"

Geçici ustalık yetki belgesi müteahhit teyit yazısı nedir?

Geçici ustalık yetki belgesi müteahhit teyit yazısı, geçici ustalık yetki belgesi için gerekli olan belgeler arasında yer alıyor. Peki, geçici ustalık yetki belgesi müteahhit teyit yazısı nedir? Bu yazıyı kim yazar?

Bursa Karacabey'de harabe evlerin yıkımı sürüyor!

Karacabey Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan ve viraneye dönmüş kullanılmayan ve müteahhit tarafından yıkılıp yeni binanın yapılmasını bekleyen müstakil evlerin, mahallelileri rahatsız etmesi üzerine harekete geçti....

Küçük müteahhit nakitte zora mı düştü Haberi

Küçük müteahhit nakitte zora mı düştü

"Gayrimenkulde sıkıntı var mı yok mu?" tartışmaları devam ederken, sektörün alt katmanlarında bulunan küçük işletmelerde büyük bir durgunluk başgösterdi. Yeni Şafak'tan Emine Açar'dan haberine göre, finansmana ulaşmada zorlanan küçük müteahhitler, elindeki daireleri de satamayınca iyice köşeye sıkıştı. Buna müşterinin “fiyatlar daha da düşer” beklentisinin eklenmesi de nakit sıkışıklığını had safhaya çıkardı. Görüşlerine başvurduğumuz yapsatçıların birçoğu projeleri kat karşılığı yaptıklarını ve yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlandıklarını belirtti.

KREDİLERLE DÖNÜYOR

İnşaat firmalarının büyük çoğunluğu özkaynaklarla proje geliştirmiyor ve daha çok bankalardan kredi kullanılarak iş yapılıyor. Nitekim sektörün bankalardan kullandırdığı kredi miktarının son açıklanan verilere göre 165 milyar liraya dayandığı belirtiliyor. ‘Mahalle müteahhidi’ olarak da nitelendirilen yapsatçılar, ellerindeki konutu satmakta zorlanınca krediyi ödeyememe riskiyle karşı karşıya kaldıklarını söylüyor. Bu konuya büyük inşaat firmalarının kendi içinde...