30 / 04 / 2024

küçükçekmecedeki imara açılan araziler

küçükçekmecedeki imara açılan araziler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yargının İstanbul Küçükçekmece Gölü kıyısındaki bir milyon metrekarelik bölgenin yapılaşmaya açılmasına ilişkin ‘iptal’ kararını yok saydı. Planla dev arazi imara açıldı. 

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Kripto para borsası Bittrex, ABD'de iflas başvurusunda bulundu. Borsa, bir zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aracılığı ile açılan bir soruşturma ile ilgileniyordu. Peki yatırımcı ne olacak?

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, megakent İstanbul'da imara açılan asgari alanları paylaştı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

Köyler imara açılıyor iddiası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

Edirne'de 7 sene önce park alanının imara açılmaması için kepçe önünde eylem yapan Kıymet Teyze'nin hayalleri gerçek oldu. 

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin imara açılacağı iddiası TBMM'de!

Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yer alan bazı alanların kamulaştırılacağı ve imara açılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

küçükçekmecedeki imara açılan araziler Haberi

küçükçekmecedeki imara açılan araziler


Yargının Marmara Üniversitesi’nin protokolle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devrettiği, Küçükçekmece Gölü kıyısındaki bir milyon metrekarelik alanın yapılaşmasına ilişkin ‘iptal’ kararı yok sayıldı. Birgün'den Uğur Şahin'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mahkeme kararına rağmen bölgeye ilişkin hazırladığı yeni imar planını yürürlüğe koydu. Bölge yapılaşmaya da açıldı.

TOKİ, Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile Marmara Üniversitesi arasında 2016'da bir protokol imzalandı. Söz konusu protokolle, üniversitenin Maltepe’de yer alan Kenan Evren Kışlası’nın arazisine taşınmasına karar verildi. Bu kararın üzerine de Küçükçekmece Halkalı’da bulunan arazinin Marmara Üniversitesi’nce kullanılmasından ‘vazgeçildi’. Sonrasında büyük arazi, TOKİ’ye devredildi ve arazinin Emlak Konut A.Ş.’ye satışı yapıldı. Bakanlık, 2017 yılında hazırladığı plan ile 1 milyon metrekarelik arazinin ‘yükseköğretim’ olan tanımını “konut ve ticaret” olarak ‘güncelledi’. İmar planı ile bölgede...