05 / 05 / 2024

kurallı serbest piyasa ekonomisi detayları

kurallı serbest piyasa ekonomisi detayları

Sanayi sektörüne yönelik paketin ayrıntıları netleşti. Kamu ve özel bankalar üretim kredileri için işbirliği yapacak. Şirketlere 60 ay vadeli işletme, 6 ay ödemesiz makine ekipman kredisi verilecek

Dolar kuru bugün de rekor kırdı! 1 dolar 32.10 TL oldu! 13 Mart 2024 dolar canlı kur! 

Elinde doları olanlar ve yatırımcılar son dakika dolar kuru ve serbest piyasa dolar araştırması yapıyor. Dolar bugün de rekor kırdı. İşte ayrıntılar...

Kiralarda yüzde 25 sınırına uyulmadı, ev sahibi kiracı davaları patladı!

2024 yılının Temmuz ayında kiralara yüzde 25 sınırı yeniden gözden geçirilecek. Uzmanlar söz konusu uygulamanın sembolik kaldığını, yüzde 100’ü de aşan kira artışlarının sürdüğünü ifade ederek, “Kiralar serbest piyasa koşullarında belirlenir” diye konuştu.

Emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti!

Emlakçılar yetki belgesi zorunluluğu düzenlemesindem memnun oldukları belirtiyor. Yeni düzenleme ile emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti.

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Trafik sigortasında son dönemde yaşanan fiyat artışları sürücülere maddi açıdan zarara uğratıyor. Sigortacılık sektörü ise mevcut fiyatlandırmayı maliyetleri karşılamakta yetersiz görüyor ve bu sebeple bazı araçlara sigorta teklif etmekten kaçınıyor. 

Serbest piyasa fındık fiyat listesi! Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu?

Serbest piyasa fındık fiyat listesi merak ediliyor. Genel olarak artış gösteren fındık fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu? Güncel fındık fiyatları kaç lira? 4 Ekim 2023 fındık fiyat listesi.

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

Altını bilen adam İslam Memiş ucuza altın almanın sırrını açıkladı! Direkt gram altın almadan bunu yapın

Altını bilen adam İslam Memiş, Kapalıçarşı ve Serbest piyasa altın fiyatlarını karşılaştırarak aradaki makas aralığına değindi ve ucuza altın almanın sırrını açıkladı! Direkt gram altın almadan bunu yapın! Görenler hayrete düşecek...

Dolarda makas yeniden açıldı! 

Döviz piyasasında dolar/TL kurunun bankalar içindeki satış ücreti 19.89 oranındayken, serbest piyasada 21.25 ve bankalarda ise ortalama olarak 21.40 oranındaydı. Bu sayede serbest piyasa ile bankalar arası piyasa içindeki satış farkı yüzde 6.8 ile 7.6 arasında yükseliş gösterdi.

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Dolar kurunda bankalar ile serbest piyasa arasında oluşan kur farkından sonra şimdi de Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark açılmaya başladı.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinden 1 Temmuz kurnazlığı! İlanlar bir bir geri çekiliyor!

Kiralara yüzde 25 zam limiti 1 Temmuz tarihinde son bulacak. Hükümetin yeni bir düzenleme yapmaması halinde konut sahipleri eski sistemde olduğu gibi kira fiyatını serbest piyasa koşulları kapsamında belirleyebilecek. Bunu fırsat olarak gören pek çok konut sahibi, kiralık boş evlerini emlakçılardan

Euro ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? Serbest piyasa euro/TL kuru 4 Kasım 2022

Euro haftanın son işlem gününe düşüşle başlarken, gün içinde değer kazanarak yükselişe geçti. Peki euro ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? İşte  Serbest piyasa euro/TL kuru 4 Kasım 2022.

Elektriğe yeni zam kapıda! Üst limit resmen yükseldi! Faturalar da artacak mı?

Elektriğin serbest piyasa teklif fiyatında üst limit 3.75 Türk Lirası'ndan 4 Türk Lirası'na çıkarıldı. Peki faturalara zam gelecek mi? İşte ayrıntılar..

EPDK'dan akaryakıt fiyatlarına ilişkin flaş açıklama!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; akaryakıt piyasamızdaki fiyat hareketleri serbest piyasa koşullarında, kamu otoritesinin herhangi bir müdahalesi ya da kararı olmadan oluşmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

kurallı serbest piyasa ekonomisi detayları Haberi

kurallı serbest piyasa ekonomisi detayları

Hükümet, "kurallı serbest piyasa ekonomisi" başlığı altında radikal adımlar atmaya hazırlanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek yeni ekonomi paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Buna göre sanayiye özel kredi kanalları açılacak. Bankaları tüketici kredilerinden yatırım ve reel sektöre yöneltecek adımlar hedefleniyor. 


KAMU-ÖZEL İŞBİRLİĞİ 

"Kurallı serbest piyasa ekonomisi" adı altında, gelirinden fazla harcamayana parasının kaynağı sorulacak. Sosyal yardımlarda usulsüz uygulamalara neden olanlar tek tek takibe alınacak. Şüpheli servet artışlarının kaynağına kadar inilecek. İmar değişikliğinden kaynaklanan rantlar adil bir zeminde dağıtılacak. Buna göre belediye, inşaat sektörü, bölgede yaşayan halk ve devlet, katma değerden yararlanabilecek. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın duyurduğu sanayi kesimine özel kredinin ayrıntıları da bu paketle netleşiyor. Kamu ile özel bankalar sanayi kesimine destek için işbirliği yapacak. Başta imalat sanayi olmak üzere çeşitli sektörlere...