08 / 07 / 2024

Kurdaki artış ev fiyatlarına yansımadı

Kurdaki artış ev fiyatlarına yansımadı

Reidin ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) raporuna göre ekim ayında yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0.7, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.7 arttı.

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Ev sahipleri yıllık kira vergisini artık her ay ödemek zorunda! Kiranın yüzde 20'si vergiye kesilecek! İşte yeni sistem!

Yeni vergi düzenlemesiyle ev sahipleri artık yıllık kira vergisini her ay peşin ödemek zorunda kalabilir. İşte yeni vergi sisteminin ayrıntıları...

Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitince artış oranını ev sahipleri mi belirleyecek? 

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan,'Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitince artış oranını ev sahipleri mi belirleyecek?' sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar...

Selen Görgüzel ile ev sahibi arasındaki gerilim artıyor!

Hamdi Alkan'ın eski eşi Selen Görgüzel ile ev sahibi arasındaki gerilim artıyor. 100 bin liralık evde 20 bin liraya oturan  Görgüzel'in ev sahibi hem rayiç bedelin altında kira verdiğini hem de evine zarar verdiğini söylüyor. 

Ev sahipleri artık kiracıların bir önceki ev sahibini arıyor! 

Yüzde 25 zam sınırı ve uzayan mahkeme süreçleri sebebiyle mağdur olan ev sahipleri, artık kiracıların bir önceki ev sahibini arıyor. İşte detaylar ve ev sahiplerinin yorumları...

Kira artışında kuzu pirzola artış oranını baz alan ev sahibi ağızları açık bıraktı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar son günlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de kira artışları ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar çığ gibi büyürken, kira bedelinin 5 yıl dolmadan artırılıp artırılamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı! Ev alacaklar dikkat: Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konutta yüksek fiyatlar sebebiyle talep düştü. Düşen talebin ardından da konut fiyat artış hızı yavaşladı. Peki ev almak için doğru zaman mı? 

Mağdur ev sahipleri: Artık tahliye taahhütnamesi noterden yapılacak, masrafları kiracı ödeyecek, eşi de imza atacak!

Ev sahipleri kiralara yüzde 25 artış oranı sınırlaması sebebiyle yaşadıkları mağduriyeti sık sık sosyal medyada dile getiriyor. Şimdi de gündeme tahliye taahhütnamesi ile ilgili yeni bir düzenleme geldi. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Kurdaki artış ev fiyatlarına yansımadı Haberi

Kurdaki artış ev fiyatlarına yansımadı


Reidin ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) raporuna göre ekim ayında yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0.7, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.7 arttı. Antalya, metrekare başına yüzde 3 değer artışıyla Ekim 2015'te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir oldu. GYODER Başkanı Aziz Torun, Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin, döviz kuru ve enflasyonda yaşanan artışın maliyetler üzerinde baskı yarattığını, ancak bunun henüz fiyatlara yansımadığını gösterdiğini söyledi. Torun, yabancı yatırımcıların yüksek kurdan dolar bozdurma avantajından yararlandığını...