20 / 07 / 2024

kurdaki artış yabancılaramı yaradı

kurdaki artış yabancılaramı yaradı

Dolardaki artışı değerlendiren yabancılar geçtiğimiz ay atağa geçti. Yabancı yatırıcılar Aralık ayında yılın rekorunu kırarak toplam satışlardan yüzde 19.9’luk pay aldı. Konut satışları ağırlıklı olarak Körfez ülkelerine yapıldı...

Konut fiyatlarındaki artış yabancıyı da vurdu! İstanbul'da yabancıya satış yüzde 67 düştü! 

Son günlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış, vatandaşlık ve ikamet izni için talep edilen limitlerin yükseltilmesi yabancıların ülkemizdeki konut alımlarına da yansıdı.

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

Evlerini satan yabancılar için denetim şart! 

Yabancılar, son zamanlarda vatandaşlık için aldıkları konutları bir bir satmaya başladı. Doç. Dr. Cüneyt Dirican, evlerini satan yabancılar için denetimin şart olduğunu belirtti. İşte Dirican'ın o açıklamaları...

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Krediler yerinde sayarken kurdaki artış kredi hacmini patlattı!

18 Mayıs-14 Temmuz arasında dolar kurunda yaşanan 6,26 liralık artışla oluşan 800 milyar liranın üzerindeki kur farkı ile birlikte toplam kredi hacmi bu dönemde 1 trilyon liradan fazla büyüyerek ilk kez 10 trilyon lirayı aştı.

Maaşlara dolar darbesi! Asgari ücret 10 günde 367 dolara geriledi!

Son günlerde döviz kurunda artış yaşanmaya başladı. 28 Mayıs’ta 425 dolar seviyesinde olan asgari ücret, kurdaki artışla 10 günde 367 dolara geriledi.

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Kur Korumalı Mevduat'ın faturası ağırlaşıyor!

Kur Korumalı Mevduatlarda yaşanan yükselişe eşlik eden kurdaki artış, Merkez Bankası ve Hazine’nin üzerindeki yükü artırıyor. Bankacılar haftalık 6 milyar dolar ila 12 milyar dolar arasında Kur Koruma itfası yaşanacağını ifade ediyor.

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

Türkiye’de geçen yıl yabancıya konut satışı zirve yaparken Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle artışı bir önceki yıla göre yüzde 15.2 artışla 67 bin 490 konut satışı gerçekleşti.  Ruslar 16 bin 312 konutla ilk sırada yer alırken İran ve Iraklılar  da ikinci ve üçüncü oldu. 

ÖTV’ye yüzde 50 indirim hayal mi? İşte tüm detaylar..

Otomobil dünyası Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) ilişkin indirim gelişmelerine kitlenmiş durumda. Kurdaki artışların nedeni, fiyatı artmakta olan otomobillerde ÖTV'ye etki eden matrahın çok düşük kalıyor olması. Peki yeni matrahlar ne olacak? İşte ÖTV indirim oranına ilişkin detaylar..

kurdaki artış yabancılaramı yaradı Haberi

kurdaki artış yabancılaramı yaradı


SON haftalarda kurda yaşanan artış yabancı konut alıcısına yaradı. Aralık ayından bu yana dövizin Türk lirası karşında sağladığı yüzde 8’lik değer artışı konut sektöründeki yabancı yatırımcı sayısını arttırdı. Geçtiğimiz ay markalı konut projelerinde yapılan satışların yüzde 19.9’u yabancılara yapıldı...


DOLARDAKİ artışı değerlendiren yabancılar geçtiğimiz ay atağa geçti. Yabancı yatırıcılar Aralık ayında yılın rekorunu kırarak toplam satışlardan yüzde 19.9’luk pay aldı. Markalı konut projelerindeki satışlarda yabancı satış oranı Ekim ayında yüzde 5.9, Kasım’da ise yüzde 7.8’di. Döviz artışının avantajını yaşadığını söyleyen İnşaat şirketlerinin patronları ağırlıklı olarak Körfez ülkelerine satış yaptıklarını söylüyor. 


YABANCI 100 METREKAREDE

Yabancı yatırımcıların yüzde 39.3’ü ortalama 101 metrekarelik 1+1 daireleri seçti. Ağırlıklı olarak İstanbul’daki gayrimenkul sektörü ile ilgilenen yabancıların yüzde 26.2’si 2+1 tipi konutları, yüzde 29.8’i 3+1 daireleri, yüzde 4.8’i...