23 / 07 / 2024

Küresel Güneş Enerjisi Piyasası Raporu 2015

Küresel Güneş Enerjisi Piyasası Raporu 2015

Küresel Güneş Enerjisi Piyasası Raporu'na göre, dünya genelinde fotovoltaik güneş paneli kurulu gücünün 2019 yılına kadar 540 gigavat olması bekleniyor.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

Küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördü!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördüğünü duyurdu.

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Küresel gıda fiyatlarında yükseliş! Nisanda 127,2 seviyesine çıktı!

Dünya gıda fiyatları nisanda 127,2 seviyesine çıkarak son bir yıldır ilk kez artış gösterdi. Küresel gıda fiyatlarında yükseliş. Nisanda 127,2 seviyesine çıktı.

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Ekonomistler, küresel enflasyonun ne zaman düşeceğini duyurdu! İşte o tarih!

Dünyanın dört bir yanından ekonomistler şu anda küresel anlamda en büyük sorun olan enflasyonun düşüşü için tarih verdi. İşte ekonomistlerin görüş birliğine vardığı o tarih…

Rekor kıran euro güne damgasını vurdu! Son dakika euro/TL kuru

Euro/TL kuru, yeni yılın ilk işlem gününde rekor kırarak güne damgasını vurdu. Peki euro/TL ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? Son dakika euro/TL kuru...

Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı’nda sektör, çevre dostu çözümlerle aydınlatılacak!

Merakla beklenen Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı 7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Küresel gıda maliyetleri coştu! Buğday fiyatı 1000 dolara yaklaştı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte Karadeniz bölgesinde tahıl ihracatı durdu. Karadeniz bölgesi ticaretindeki aksama ise buğday fiyatlarını yükseltti. İşte küresel gıda maliyetlerinde son durum...

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Küresel gıda fiyatları 2020'de son 3 yılın zirvesine çıktı!

Küresel gıda fiyat endeksi, 2020 yılında ortalama 97,9 puana ulaşarak son üç yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Reysaş GYO depolarının üzerine güneş paneli kuracak!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan depoların çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES Tesisi kurulmaya devam ediliyor. Reysaş GYO'nun yeni kurulan tesisi ile 2 milyon 700 bin EURO yıllık Güneş Enerjisi geliri artacak. 

Küresel Güneş Enerjisi Piyasası Raporu 2015 Haberi

Küresel Güneş Enerjisi Piyasası Raporu 2015

Avrupa Fotovoltaik Endüstrisi'nin (EPIA) raporuna göre, güneş enerjisi kurulu gücü, 2019 yılına kadar dünya genelinde 540 gigavat olacak.  


Küresel Güneş Enerjisi Piyasası Raporunda, dünya genelinde güneş paneli kurulu gücü 178 gigavat iken, bunun beş yıl içerisinde yüzde 300'den fazla artacağı tahmin ediliyor. Rapora göre, söz konusu kurulu güç, 2019 yılında 540 gigavata ulaşacak.  


Çin, Japonya ve ABD en güçlü üç fotovoltaik piyasası olarak görülürken, Avrupa'da panel kurulumunda ilk üç ülke Almanya, İtalya ve Fransa olarak sıralandı. 28 gigavat ile Çin güneş enerjisi kurulu gücünde başı çekerken, Çin'i, 23 gigavat ile Japonya ve 19 gigavat ile Amerika Birleşik Devletleri izledi.  


Avrupa'da ise 2014 yılında en yüksek kurulu gücü oluşturan İngiltere 2,4 gigavat ile birinci sırada yer alırken, Almanya 1,9 gigavat...