03 / 05 / 2024

küresel ısınma etkileri

küresel ısınma etkileri

Küresel ısınma hakkında bilgi veren Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, küresel ısınmasının etkilerinin 2050 ve 2070’li yıllarda Türkiye’de görülebileceğini açıkladı. Yüce, büyük binaların küresel ısınmayı tetiklediğini belirtti.

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

Küresel piyasalarda, resesyon ve enflasyon ikileminde artan belirsizliklerle risk algısı güç kazanmayı sürdürürken, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin pozitif haber akışı sınırlı da olsa risk algısının törpülenmesini sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Uzman, 10 gün boyunca sürecek olan öğlen ve akşam yağışlarına karşı hazır olunması gerektiğini uyarıyor!

Küresel ısınma mevsimleri değiştiriyor. Mayıs hava serin ve yağışlı. Uzman, bir şehirde hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Küresel hisse senedi fonları üst üste beşinci çıkışını yaşıyor

Küresel hisse senedi fonları, ABD ve Çin'den gelen yumuşak ekonomik verilerle birlikte ABD borç tavanına ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonomiye ilişkin endişelerin altını oyarak 17 Mayıs'a kadar olan haftada beşinci kez de çıkış yaşadı.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Küresel piyasalarda son durum ne? Dolar, altın ve Borsa İstanbul'da neler oluyor? Analistler tek tek sıraladı!

Küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizi ve ekonomik aktivite ile ilgili endişeler doğrultusunda negatif seyrediyor. İşte piyasalardaki son durum...

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye yönelik endişeler ve para politikasına yönelik belirsizlikler, varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

OPEC, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü sabit tuttu!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2023 yılı için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tutarak günlük 2 milyon 320 bin varil olarak duyurdu.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Aktarılan detaylara göre, küresel piyasalarda, ABD'nin bugün açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi negatif bir seyir izlenirken, devam eden borç krizine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmayı sürdürüyor.

küresel ısınma etkileri Haberi

küresel ısınma etkileri

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, küresel ısınma hakkında bilgi verdi. Yüce, “Küresel ısınma dediğimiz hadise, atmosferde bulunan karbondioksit gibi bazı maddelerin normal bulunması gerekenden fazla miktarda çıkması neticesinde ve güneşten gelen radyasyonun tekrar geri uzaya gidememesinden kaynaklanan uzun vadeli bir hadisedir. İnsanoğlunun kendi eliyle doğayı tahrip etmesi nedeniyle oluşan, örneğin orman yangınları gibi hadiselerde ve ya arabaların egzozlarından çıkan gazlar ve bacalardan çıkan emisyonlar nedeniyle atmosferde yoğun miktarda karbondioksit miktarının artması dünyada ciddi bir tehdit haline gelmiştir. Güneşten gelen radyasyonun normalde güneş battıktan sonra tekrar atmosfere dönmesi gerektiği halde bu gazlardan dolayı atmosferde tutularak geri dönmemesinden dolayı bir hadisedir küresel ısınma. Ancak kısa sürede olacak bir olay değildir. Küresel ısınma uzun vadeli bir hadisedir. Ülkemizde henüz küresel ısınma...