28 / 04 / 2024

Lafarge ışidi finanse mi ediyor

Lafarge ışidi finanse mi ediyor

Fransız Le Monde gazetesi, Fransız inşaat şirketi, dünyanın bir numaralı çimento devi Lafarge'ın 2013 baharından Eylül 2014'e kadar bir yıldan daha uzun süre bölgedeki işlerinin devam edebilmesi için IŞİD'i finanse ettiğini ortaya çıkardı

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!

Azerbaycan’ın finanse ettiği Azerbaycan Mahallesi yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda, proje alanı içerisinde kalan Kültür Park’ın da yıkımına başlandı. Buna göre, alanda yeni konut ve iş yerleri yükselecek.

17 bankadan 9’u kömür projelerini finanse etmeyecek!

Türkiye’deki 17 bankanın iklim değişikliğiyle mücadelede attığı adımları mercek altına alan rapora göre, 2022’den bu yana bir banka daha yeni kömür projelerini finanse etmeyeceğini açıkladı ve rakam 9’a yükseldi.

 10 farklı ülkeden 21'e kadar farklı kahve çeşidi seçeneğiyle Siemens TQ703R07 tam otomatik kahve makinesi satışta!

Siemens’ten kahve tiryakilerine devrim gibi müjdeli bir haber geldi. Siemes, 10 farklı ülkeden 21’e kadar farklı kahve çeşidi imkânını barındıran TQ703R07 tam otomatik kahve makinesini görücüye çıkardı.

Kanal İstanbul projesi kendi kendi finanse edebilecek mi?

Kanal İstanbul projesi için “Bir kuruş çıkmayacak” dendi. Kanal İstanbul'un kendi kendi finanse edip edemeyeceği merak ediliyor...

İzmir Altınyol'a taşıt altgeçidi yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınyol'a taşıt alt geçidi ve kavşaklar yapılarak ulaşım rahatlatılacak. Ulaşım Planlama Şube Müdürü Fatma Garip Dilber, yapılacak yatırımlara dair sunum gerçekleştirdi....

Pirinkayalar Geçidi'ndeki tünelde yıl sonunda ışık görünecek!

Erzurum-Artvin kara yolunda sürücülere zor anlar yaşatan Pirinkayalar Geçidi'nde yapımı süren 2 bin 246 metrelik tünelde delme işlemi yıl sonunda tamamlanacak.

Yozgat Şebek Geçidi inşaatı TBMM gündeminde!

Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Şebek Geçidi inşaatının ne zaman başlayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sedef, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

FETÖ'nün kampını emlak zengini Cevdet Türkyolu finanse ediyor!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya’daki Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi, ‘Uzun Cevdet’ lakaplı gayrimenkul zengini Cevdet Türkyolu finanse ediyor. Türkyolu’nun Pensilvanya ve Florida Eyaletlerinde 7 evi bulunuyor.

Katar, Sevakin Limanı projesini finanse edecek!

Katar 4 milyar dolara mal olacak Sudan'ın Sevakin Limanı rehabilitasyon projesini finanse edeceğini açıkladı. Projenin 2020'de tamamlanması planlanıyor.

İzmir Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kullandığı aracın gerçekleştirdiği ilk seferin ardından hizmete açıldı.

Güzeldere Geçidi tünel çalışmaları tam gaz devam!

Kış aylarında sürücülerin kabusu olan Güzeldere Geçidi, yapılan tünel ile rahat nefes aldıracak. Çalışmalar 2019'da tamamlanacak.

Denizli'deki Kayhan Tüp Geçidi mecliste konu oldu!

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Kayhan Tüp Geçidi çıkışında yaşanan trafik kazalarına ve sorunun çözümüne ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Leasingciler gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istiyor!

Yatırımın finansmanında kullanılan makine leasinginin payı yerinde saydı. Leasingciler ise gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istediklerini söylüyor.

Lafarge ışidi finanse mi ediyor Haberi

Lafarge ışidi finanse mi ediyor

 

Fransız Le Monde gazetesi, Fransız inşaat şirketi, dünyanın bir numaralı çimento devi Lafarge'ın 2013 baharından Eylül 2014'e kadar bir yıldan daha uzun süre bölgedeki işlerinin devam edebilmesi için IŞİD'i finanse ettiğini ortaya çıkardı. Le Monde, Fransız çimento devinin IŞİD'den petrol ve malzeme satın aldığını,geçiş hakkı ödediğini yazdı. Gazete, IŞİD'in el koyduğu fabrikanın 2015'te bölgeyi ele geçiren PYD güçlerinin kontrolüne geçtiğini, şimdi ise Fransız ve Kürt güçlerinin fabrikayı "askeri üs" olarak kullandığını açıkladı.


Le Monde gazetesinin manşetten verdiği haberde, 2010 yılında, Suriye'nin kuzeyindeki Celabiye kentinde bir çimento fabrikası açan Fransız Lafarge şirketi, IŞİD'in 2013 yılında bölgeyi kontrolü altına almasının ardından, fabrikanın faaliyetlerini sürdürebilmesi için IŞİD'e maddi ödemede bulundu. Lafarge'ın yerel yönetimi, malzeme taşıyan kamyonlarının her geçişinde yüklü bir geçiş parası ödemiş....