17 / 05 / 2024

lastik fabrikası temel atma töreni

lastik fabrikası temel atma töreni

Bir Japon firması ile Türk ortağı tarafından Çankırı'da yapılacak 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının temelinin atılması sırasında, Japonların gelenekleri nedeniyle tören yapılmadı. 2015 yılında faaliyete geçecek fabrika 516 milyon dolara mal olacak.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temeli 1937 yılında atılmış!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temel atma töreni 3 Nisan 1937 yılında atılmış.

Hyundai açıkladı! Hyundai Motor Company Ulsan'da elektrikli araç fabrikası açacak

Hyundai Motor Company, Kore otomotiv endüstrisinin kalbi olan Ulsan'daki mevcut kompleksine yeni bir elektrikli araç (EV) fabrikasının temel atma törenini yaptı. Açıklamada elektrikli araçlar için yeni bir tesis olduğu belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yerli otomobil fabrikasıyla ilgili dikkat çeken kamulaştırma!

2022'de üretime başlayacak olan yerli otomobil fabrikasında temel atma törenin ardından ulaşımın sağlanması için Cumhurbaşkanı Kararı ile acele kamulaştırma kararı alındı. 

TOGG fabrikasının temel atma zamanı açıklandı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "TOGG fabrikası için ilk hedef Gemlik'te 2020'nin ilk yarısında temel atılıp inşaata başlanması." dedi...

Hadımköy'e 30 bin metrekarelik ekmek fabrikası geliyor!

1978'de Edirnekapı'da faaliyete başlayan fabrikanın artık ihtiyaçları karşılamadığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, 30 bin metrekarelik alan üzerinde modern bir ekmek fabrikası kuracaklarını söyledi.

İBB Hadımköy'de ekmek fabrikası kuracak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan Halk Ekmek aracılığıyla Hadımköy'de modern bir ekmek fabrikası yapılacağını söyledi..

ESTA Construction, Mercedes-Benz fabrikasının temelini attı!

ESTA Construction tarafından inşa edilecek Mercedes-Benz fabrikasının temelleri 20 Haziran tarihinde atıldı. 250 milyon avronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirilen fabrikanın temel atma törenine, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ve Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov da katıldı.

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'nın temeli atıldı!

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yeni yatırıma yönelik temel atma töreni düzenlendi. Bakan Fikri Işık, törende yaptığı konuşmada Aksaray’da Mercedes-Benz Türk’ün yeni yatırımının temelini atmaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Sumitomo lastik fabrikası ilk etapta 650 kişiyi istihdam edecek!

Çankırı'da yapımı tamamlanan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan, fabrikada ilk etapta 650 kişinin istihdam edileceğini, kısa zamanda bu sayının 2 bin kişiye kadar çıkacağını söyledi.

Çankırı'da 516 milyon dolarlık lastik fabrikası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japon lastik devi Sumitomo'nun Çankırı'da inşa ettiği 516 milyon dolarlık fabrikanın açılışını yaptı.

Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılışı gerçekleşti!

Türk-Japon ortaklığında Çankırı’da kurulan lastik fabrikasını açan Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancıları yatırıma çağırdı. Erdoğan “Kapımız yatırımcılara açık gelin geleceğe birlikte yürüyelim” dedi.

Çankırı Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi 2023 hedefimizden alıkoyamayacaklar" dedi.

Sumitomo Rubber AKO 516 milyon dolara mal oldu!

Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikası Sumitomo Rubber AKO'nun açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Çankırı'da yapıldı. Fabrikanın 516 milyon $'a mal olduğu belirtildi.

lastik fabrikası temel atma töreni Haberi

lastik fabrikası temel atma töreni


Japon Sumitomo Rubber İndustries firması ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ tarafından Çankırı'ya yapılacak 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının temeli, Japonların gelenekleri nedeniyle sessizce atıldı. Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 516 milyon dolara mal olacak fabrikanın 2015 yılında lastik üretebilecek konuma geleceğini söyledi.


Yakınkent Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yapılan ilk yatırımın Türk-Japon ortaklığında gerçekleştirilecek lastik fabrikasını olduğunu bildiren Filiz, "Japonlar yapacakları dev yatırımın temelini attılar. İnşallah bu yatırımların devamı da gelecektir. Olmaz denilen işleri yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yakınkent OSB'ye kurulacak fabrikalar, Çankırı'da işsizliğin çözümünde önemli rol oynayacak ve göçü tersine çevirecektir" dedi.


Filiz, fabrikanın tam kapasite çalıştığında 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını dile getirerek, bunun bölge halkı için oldukça önemli olduğunu vurguladı.


Temel, törensiz atıldı


Filiz,...