07 / 05 / 2024

Lefkoşa online vergi ödemesi

Lefkoşa online vergi ödemesi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) vatandaşlara evden çıkmadan belediye ile ilgili faturaların ödenmesi için internetten ödeme fırsatı sağlanıyor.

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Kira geliri 21 bin TL'yi aşanlar vergi ödüyor! Evi ve iş yeri olanlara son dakika indirim müjdesi!

Evini ve iş yerini kiraya verenlerin “gayrimenkul sermaye iradı” kapsamında kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Bu şartlara sahip olanlar kira gelirinden indirim yapabiliyor. İşte kira geliri vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Kıbrıs XRE Airport projesi lansmana özel 475 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Kıbrıs, Lefkoşa'da  X Real Estate Türkiye imzasıyla yükselen XRE Airport Projesi lansmana özel 475 bin liradan başlayan fiyatlarla satılmaya devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Kıbrıs'ta 12 yıldır çözüm bekleyen tapular arsa sahiplerine teslim edildi!

Lefkoşa'nın Kermiya bölgesindeki arazilerinin tapuları bugün 105 kişiye teslim edildi. 12 yıldır çözüm bekleyen tapular bugün arsa sahiplerine kavuştu.

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

Asgari ücrete ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam! İTO Başkanı açıkladı: Vergi dilimleri de gözden geçirilmeli!

İTO Başkanı Şekip Avdagiç, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulundu ve makul olanın ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam yapılması olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Sıfır arabada 300 bin TL’yi aşan vergi indirimi geldi! Hangi araç kaç para oldu? Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü kararı alındı. Peki bu adım sonrası hangi aracın fiyatı ne kadar oldu?

Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı dakikalar önce yaptığı açıklamada, vergi ve harçlara zam yapıldığını duyurdu. Peki yeni yılda alınacak vergi ve harçlarda yapılacak artış oranları ne kadar olacak?

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Bakanlık açıkladı! Vergi süreleri değişti! İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergilerin ödeme sürelerini 1 ay erteledi. İşte detaylar!

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

Lefkoşa online vergi ödemesi Haberi

Lefkoşa online vergi ödemesi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yurttaşlara evden çıkmadan belediyeyle ilgili faturaların ödenmesi amacıyla internetten ödeme fırsatı sağlıyor. 

Detay Kıbrıs'ta yer alan habere göre; LTB tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Zor bir süreçten geçilen ve herkesin evde kalmasının elzem olduğu bu kritik günlerde” Ankara, yurttaşlar su faturası gibi son ödeme tarihi 30 Nisan olarak belirlenen 2020 yılı Taşınmaz Mal Vergisi (Emlak Vergisi) 1.Taksit ödemesini de  www.ltbonline.org adresinden kredi kartı ile yapabilecek.

Ayrıca yurttaşlar emlak vergisi dahil diğer ödemeleri için de anlaşmalı banka şubelerinden ödeme, otomatik ödeme talimatı verme veya bankaların internet bankacılığı ile ödeme, ATM noktalarından ödeme, akıllı sayaç su kontürü yükleme noktaları ve LTB binası veznesini kullanabilecek. Bu kapsamda LTB Binası Veznesi 09.00-12.00 saatleri arasında hizmet veriyor. www.ltbonline.org web sitesinden kredi...